На Хмельниччині шахрай під приводом обміну старих купюр на нові виманив у пенсіонера 20 тисяч гривень

7
Фото: lokachi.rayon.in.ua

Про шахрайську схему повідомляє прес-служба поліцейських. 

Житель села Довжки Славутського району вчора, 17 липня, став жертвою шахрая, який розповів потерпілому про те, що нібито гряде грошова реформа, і обміняв усі заощадження потерпілого на сувенірні гроші.

Близько 18.00 години до господарства самотнього пенсіонера під’їхала сіра автівка. На подвір’я зайшов незнайомий чоловік. Він викликав пенсіонера на вулицю і почав розповідати, що одразу після виборів пройде грошова реформа, тож потрібно терміново обміняти старі гривні на купюри нового зразка. 

Дідусь спочатку вагався, але все ж погодився. Віддав шахраю усі свої заощадження — 20 тисяч гривень, а в обмін, як виявив згодом, отримав сувенірні гроші номіналом по 500 гривень.

Коли дідусь побачив підміну, шахрая вже і близько не було. Потерпілий одразу побіг до племінниці, яка живе неподалік, і попросив викликати поліцію. 

По даному факту правоохоронці відкрили кримінальне провадження і наразі працюють над пошуком зловмисника. Принагідно працівники поліції просять родичів розповідати людям похилого віку про найбільш поширені шахрайські схеми.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Позначки:  
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне