На Хмельниччині судитимуть 41-річного кримінального авторитета, який був відповідальним за «общак» у СІЗО

Фото: Ілюстративне

Прокурорами Хмельницької обласної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт стосовно 41-річного хмельничанина за фактом встановлення та поширення злочинного впливу, вчинене в СІЗО, та опору працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків.

Слідством встановлено, що перебуваючи в слідчому ізоляторі за підозрою у вчиненні умисних тяжких та особливо тяжких злочинів, чоловік здобув повагу та авторитет серед ув’язнених та став відповідальним за так званий «общак», інформують у прокуратурі.

Після отримання злочинного статусу «смотрящого» він особисто здійснював збір та розподіл коштів, забезпечував наповнення «злодійської каси» та координував діяльність арештованих осіб, надаючи вказівки, накази і розпорядження.

Окрім того, злочинець поводив себе агресивно з працівниками колонії. Під час отримання посилки виражався нецензурною лайкою в бік адміністрації установи, вирвав з рук недоглянутий пакунок та, намагаючись самовільно залишити приміщення, схопив за шию наглядача, який перегородив йому дорогу, а потім відштовхнув від дверей, завдавши тілесних ушкоджень.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне