На Щедрівському водосховищі екологи виявили 600 м. сітки

Фото: https://khmeln.dei.gov.ua/

18 жовтня поточного року інспекторами Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області було проведено рейд на Щедрівському водосховищі поблизу смт. Летичів Хмельницького району. Під час проведених заходів було виявлено безхазяйні знаряддя незаконного лову живих біоресурсів (сітки) в кількості 5 штук загальною довжиною 600 м, в яких знаходилась риба виду карась сріблястий загальною вагою понад 25 кг. Рибу у живому стані було випущено назад до водойми.

 Згідно з Правилами любительського і спортивного рибальства забороняється лов водних біоресурсів із застосуванням вибухових та отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної і пневматичної зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання).

Використання заборонених знарядь лову є грубим порушенням правил рибальства (ч. 4 ст. 85 КУпАП) та передбачає штраф від 340 до 680 грн, з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника та незаконно добутих водних біоресурсів чи без такої.

Також забороняється виготовлення, продаж, реклама чи зберігання заборонених знарядь лову. Реклама, а так само будь-яка інша діяльність з рекламування чи розповсюдження заборонених знарядь добування (збирання) об’єктів тваринного або рослинного світу тягнуть за собою накладення штрафу від до 1700 грн.

Крім того, залежно від заподіяних збитків (а саме нанесення істотної шкоди), може також наступити кримінальна відповідальність за ст. 249 ККУ (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). Дана стаття передбачає штраф від 17 000 до 85 000 грн або обмеження чи позбавлення волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого. Крім штрафу, порушник також має сплатити збитки, нанесені рибному господарству за кожний незаконно виловлений хвіст, незалежно від розміру, відповідно до такс.

Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства, порядку придбання чи збуту водних біоресурсів просимо повідомляти на телефон «гарячої лінії» Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області: (0382) 70-28-39.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне