На Теофіпольщині сільський голова відбувся штрафом за зловживання посадою та спробу підкупу слідчого

Фото: з відкритих джерел

Про це йдеться у рішенні Теофіпольського районного суду.

Так, 2 липня 2020 року Андрій Черняк, який на той момент був Гальчинецьким сільським головою, у своєму службовому кабінеті запевнив і головного бухгалтера, і секретаря сільради, що може вплинути на  закриття кримінального провадження.
21 травня поліція відкрила провадження щодо 4 осіб – працівників Гальчинецької сільської ради за розтрату бюджетних коштів.

Вирішити питання із “закриттям” провадження тодішній сільський голова обіцяв за 750 доларів США. Кошти із фігурантів мала зібрати головна бухгалтерка та передати їх йому. “Скинутись” мали головний бухгалтер сільради, секретар і спеціаліст ціє ж сільради.

У 2019 році відповідно до поданих декларацій, Наталія Карелова працювала головним бухгалтером Гальчинецької сільради, Ганна Білик – секратарем, а Оксана Яцишена – спеціалістом.

Того ж дня ввечері сільський голова зустрівся із працівницею сільради у Теофіполі поблизу районної лікарні та отримав від неї 750 доларів. За ці кошти він обіцяв вплинути на посадових осіб Теофіпольської поліції, аби ті закрили кримінальне провадження. Цими діями він вчинив злочин, передбачений ч. 2 ст. 369-2 КК України.

31 липня 2020 року обвинувачений укладає угоду про визнання винуватості.

Відповідно до даної угоди обвинувачений Андрій Черняк беззастережно визнає свою винуватість у вчиненні злочину, погоджується з його правовою кваліфікацією за ч. 2 ст. 369-2 КК України.

Сторонами угоди визначено узгоджене покарання за вчинення злочину у виді штрафу в розмірі 2 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 34 000,00 грн.

В ході судового розгляду обвинувачений повністю визнав свою вину, щиро розкаявся та просив затвердити угоду.

Цей випадок яскраво свідчить про те, що в Україні законодавчтво не спрямоване на реальну боротьбу з корупцією. І суспільство, зокрема представники, уповноважені на здійснення державних функцій, досить толерантно ставляться до корупції, і не сприймають її, як серйозний злочин. Окрім того, санкції за покарання по корупційним статтям навряд сприятимуть якісним змінам. Якщо за корупційне правопорушення можна відбутись штрафом у 1 200 доларів, то можна і не перейматись, так?

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне