Податкова міліція Хмельниччини протягом двох днів викрила два резонансних злочини

Фото: ua.korrespondent.net

Відомі інтернет-ресурси регіону та країни оперативно розмістили на своїх сайтах повідомлення про резонансні справи, про які протягом останнього часу повідомили у ДФС.

Примітно, що результати розкриття злочинів стали можливими завдяки професійній і якісній роботі підрозділів податкової міліції Хмельницької області, які до того реалізовані завдяки співпраці із партнерами з інших правоохоронних підрозділів.

Так, оперативниками податкової міліції ГУ ДФС в Хмельницькій області спільно із співробітниками ГУ ДФС у Вінницькій області, працівниками територіального управління ДБР, розташованого в м. Хмельницькому, та співробітниками СБУ у Вінницькій області було знайдено та перекрито канал нелегального переміщення через митний кордон України підакцизних товарів, а також проведено знищення підпільного виробництва алкоголю, що підробляли під відомі світові марки.

Днем раніше на Хмельниччині ліквідовано конвертаційний центр з тіньовим обігом понад 90 мільйонів гривень. Його протиправну діяльність викрили співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Хмельницькій області спільно із працівниками територіального управління ДБР, розташованого у м. Хмельницький та співробітниками СБУ області під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України.

У рамках розслідування кримінального провадження за ч.2 ст.364, ч.2 ст.205 та ч.3 ст.212 КК України було встановлено групу осіб, які надавали підприємствам реального сектору економіки незаконні послуги з мінімізації податкових зобов’язань та переведення безготівкових коштів у готівку.

Для реалізації злочинних намірів фігурантами було створено та організовано роботу підконтрольних підприємств з ознаками фіктивності, на рахунки яких компанії – вигодонабувачі (підприємства реального сектору економіки) перераховували безготівкові кошти за послуги нібито отримані за попередньо оформленими безтоварними операціями, формуючи таким чином неправомірний податковий кредит з ПДВ.

За результатами санкціонованих обшуків, проведених в офісних приміщеннях та за фактичними адресами компаній, причетних до вказаної схеми, а також за місцями проживання фігурантів, з незаконного обігу вилучено готівку в національній та іноземній валюті в еквіваленті 686 тисяч гривень, печатки підконтрольних СГД, оригінали їх фінансово-господарських документів та чорнові записи, банківські картки, мобільні телефони та електронні носії інформації.

Інформує Державна фіскальна служба України

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне