Податкові юристи Хмельниччини відсудили на користь держави понад 80 мільйонів гривень

0
Фото: @sfs.khmelnytskyi

Протягом січня-квітня 2019 року за участю правників територіальних органів Державної фіскальної служби у Хмельницькій області у судах розглянуто 324 справи. Їхня загальна сума становить 98,5 мільйона гривень.

На користь бюджету вирішено 230 справ на суму 83,5 мільйона гривень. Це складає 71 відсоток від кількості й близько 85 відсотків від суми. Про це інформує прес-служба ГУ ДФС у Хмельницькій області.

Загалом же на розгляді у судах різних інстанцій з урахуванням справ, що перейшли з попередніх років, у цей час перебувало 968 справ на суму 661,5 мільйона гривень. Якщо порівнювати з минулим роком, то у цей же період таких справ було трохи менше. Проте загальна сума була більшою.

У Головному управлінні ДФС у Хмельницькій області звертають увагу платників податків на те, що податківці надають перевагу досудовим засобам вирішення спірних ситуацій.

«Як свідчить практика, у більшості випадків спірні питання можна вирішити без залучення судових інстанцій. Та якщо вже цього не уникнути, то податкові юристи зазвичай ретельно готуються і збирають міцну доказову базу. Роблять це для того, аби мати сильні позиції у суді. Саме цей фактор є визначальним у позовній роботі юридичного управління. Водночас зібрані податківцями докази зазвичай відкриті платникам для ознайомлення і вони завжди можуть оцінити, чи матиме справа судову перспективу». – Розповіла начальник юридичного управління ГУ ДФС у Хмельницькій області Олена Напорчук.

Нагадаємо, що на Хмельниччині уже 8 офіційних мільйонерів прозвітували про свої статки. загальна сума задекларованого подолянами доходу за 2018 рік становить 440 мільйонів гривень. Відповідно за результатами декларування до бюджету надійде 8,9 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб та 1,8 мільйона гривень військового збору. Переважно подоляни подають декларації про успадковане майно та продаж рухомого і нерухомого майна. 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне