Поліцейські затримали молодика, який під приводом купівлі викрав мотоцикл

1
Фото: hm.npu.gov

17-річний житель Вінницької області приїхав до Хмельницького під приводом купівлі мотоцикла. Взявши у власника двохколісний, «щоб випробувати», злодій так і поїхав у напрямку сусідньої області. Проте повідомлення про незаконне заволодіння транспортом оперативно було надіслано всім нарядам. Як інформує прес-служба ГУ НП у Хмельницькій області, поблизу Летичева група реагування патрульної поліції затримала зловмисника.

Подія сталася вчора, 26 березня, близько 13.40 години в Хмельницькому по Вінницькому шосе поблизу магазину «Колосок». Там зловмисник під приводом купівлі мотоцикла зустрівся із 22-річним власником «Ямахи» та попросив дозволу прокататися на двохколісному, щоб подивитись, як він працює. Та так і поїхав на Летичів в напрямку Вінницької області.

22

hm.npu.gov

Власник одразу ж зателефонував до поліції. Було введено план «Перехват». Усі наряди поліції по маршруту руху зловмисника отримали на планшети орієнтування на викрадений транспортний засіб.

Поблизу Летичева група реагування помітила молодика. Він теж побачив, що його переслідують, залишив мотоцикл на заправці і почав втікати через придорожню лісосмугу у поля. Там його і затримали патрульні. Після цього зловмисника доправили в Зарічанський відділ поліції для проведення подальших слідчих дій.

По даному факту працівники поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає накладення штрафу або позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Нагадаємо, що у Шепетівці судитимуть 19-річного хлопця за крадіжку мобільного. За версією слідства, молодик, перебуваючи у будинку потерпілого, викрав з кишені його куртки телефон вартістю 1106,67 грн. Вину хлопця встановлюватиме суд. Зазначимо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне