Понад 200 тисяч риб-біомеліораторів випустили до технологічної водойми ХАЕС

Фото: ХАЕС

Зариблення технологічної водойми-охолоджувача на ХАЕС відбувається щорічно для зниження біологічних перешкод в роботі циркуляційних систем. Риба чудово бореться з водоростями, фітопланктоном і молюсками, завдяки чому підвищується якість води. Матеріал для потомства одержують в інкубаторах, розташованих на дільниці біомеліорації ГТЦ.

Серед риб-біомеліораторів, яких вселяють до водойми, – білий амур та білий товстолоб. Ці види риб перешкоджають надмірному розвитку вищої водної рослинності та водоростей. Випустили до технологічної водойми й молюскофагів. Вони допомагають атомникам у боротьбі з молюском дрейсеною, який перешкоджає роботі АЕС. Вся риба, що знаходиться у водоймі, працює на підвищення якості води й, звичайно, безпеки діючих енергоблоків.

Вселення водних біоресурсів до водойми здійснюється під наглядом спеціальної комісії. До її складу входять представники Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства, Хмельницької АЕС та органів місцевого самоврядування.

Усі процедури на технологічній водоймі ХАЕС виконуються чітко та відповідно до режиму рибогосподарської експлуатації, який розробив Інститут рибного господарства Національної академії аграрних наук України.

Зариблення дозволяє підтримувати стандартні параметри гідробіологічного режиму водойми – охолоджувача, що забезпечують безпечну роботу АЕС.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне