Поради від хмельницьких патрульних: як вберегти велосипед від крадіжки

55
Фото: velogen.ua

З настанням весни, хмельничани починають з більшою інтенсивністю користуватися велосипедами. Саме в цей період збільшується і кількість крадіжок велотранспорту. Аби не стати жертвою крадіїв, патрульні рекомендують вам:

 перш за все, відмовтесь від ідеї зберігати свій велосипед на сходовому майданчику, у загальному коридорі, у підвалі, в будь-якому іншому подібному місці з відносно вільним доступом сторонніх людей;

 придбайте та користуйтеся блокуючими пристроями та запірним механізмами. Рекомендуємо використовувати як мінімум два велозамки і бажано різного типу, оскільки впоратися з двома замками – це як мінімум потрібно в два рази більше часу.

 зберігайте документи на велосипед протягом всього часу його експлуатації. Тільки вони зможуть підтвердити Ваше право на володіння велосипедом. Запишіть або краще сфотографуйте серійний номер рами та зробіть фото самого транспортного засобу – в разі крадіжки ця інформація значно спростить пошуки викраденого двоколісного.

 звертайте увагу на всіх підозрілих осіб, що перебувають поблизу. Іноді пильна увага відлякує потенційного крадія від об‘єкта крадіжки, і разом з тим збільшує шанси знайти правопорушника, якщо крадіжка все ж таки сталася.

✅ катайтесь з друзями, тоді вам не доведеться переживати за припаркований велосипед – за нього подбають Ваші друзі.

Якщо ж ви все ж таки стали жертвою крадіїв:
✔️ негайно телефонуйте на службу 102;
✔️ щоб не знищити сліди злочину – не підходьте до місця вчинення крадіжки;
✔️ після приїзду, передайте поліцейським усі необхідні дані.

https://www.facebook.com/khmelpolice/videos/313697852606232/

Прес-служба Патрульної поліції.

Нагадаємо, що у Дунаївцях патрульні затримали молодика, який обікрав приватний будинок. У райцентрі Дунаївці працівники групи реагування патрульної поліції затримали 27-річного чоловіка, який 21 квітня увечері обікрав приватний будинок в селі Великий Жванчик.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне