Смертельні пустощі: суд виніс вердикт у справі про вбивство через необережність під час шкільної перерви

115
Фото: .court.gov.ua

Застосувати примусовий захід виховного характеру у виді передачі під нагляд матері та батька до досягнення повноліття. Також обмежити дозвілля неповнолітнього. Встановити особливі вимоги до його поведінки. Обмеження перебування поза місцем проживання без присутності батьків щодня у зимово-весняний період – з 21.00 по 7.00. Влітку і восени – з 22.00 по 6.00 до досягнення ним повноліття (квітень 2021 року). Таку ухвалу постановив Волочиський районний суд неповнолітньому.  Який обвинувачений у вбивстві через необережність. На користь потерпілих суд стягнув з батьків обвинуваченого 100 тисяч гривень моральної шкоди.

Трагічна подія сталася минулого навчального року в одній із сільських шкіл Волочиського району. Двоє 9-класників пустували під час шкільної перерви. Один хлопчик у бік іншого кинув каштан. У відповідь той кинув дерев’яну писанку. Яйце влучило у скроню однокласника. Той ще зайшов на урок та навіть почав виконувати завдання вчителя. Невдовзі йому стало погано. Лікарі діагностують у хлопчика закриту черепно-мозкову травму і забій головного мозку.

Через два дні він помре у реанімації Волочиської ЦРЛ. А його однокласник постане перед Волочиським судом.

У судовому засіданні неповнолітній свою вину визнав повністю. Пояснив, що у голову товаришеві не цілив. Усе вийшло ненароком.

Батьки загиблого хлопчика визнали, що між їхнім сином і обвинуваченим були товариські стосунки. Діти не сварилися. Разом із тим вважали, що покарання у виді примусового заходу виховного характеру є зам’яким.

«Визначаючи вид примусових заходів виховного характеру, суд  вважає, що цей захід має бути виховного характеру. За своєю суттю має сприяти встановленню контролю. Посиленню позитивного впливу на неповнолітнього. А тому, суд вважає за можливе обмежити дозвілля неповнолітнього. Встановити особливі вимоги до його поведінки на строк до досягнення ним повноліття. Суд вважає, що визначення тривалості такого строку до досягнення повноліття буде достатнім для його виправлення», – ідеться в ухвалі Волочиського райсуду. Ухвала ще не набрала законної сили і може бути оскаржена до апеляційного суду.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне