Туристи-водники Хмельниччини підкорюють річки Кавказу

Фото: https://www.adm-km.gov.ua/

Команда Хмельницької обласної Федерації спортивного туризму та вихованців Хмельницького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді разом із спортсменами Києва, Вінниці та Запоріжжя взяли участь у спортивному водному поході 6 категорії складності на найскладнішій річці Кавказу – Інгурі. Очолив команду керівник гуртків Хмельницького ОЦТКУМ – Дмитро Ващук.

https://www.adm-km.gov.ua/

Маршрут проходив у мальовничому районі Грузії – Сванетії. Перед початком сплаву звершили радіальний вихід до льодовика Чаладі. Після сходження провели глибоку розвідку річки та вирішили стартувати нижче впадіння р. Мулкхура. Зауважимо, що Інгурі протікає у глибокому скелястому каньйоні, тому надзвичайно ускладненими є розвідка перешкод, що робить практично неможливим активне страхування першого екіпажу. Також дуже складними є виходи з маршруту, особливо у випадку аварії.

https://www.adm-km.gov.ua/

Під час сплаву нашій групі вдалося подолати пороги «Слони», «Корона», «Бермудський трикутник», «Окремі каміння в руслі», «Руський 1», «Руський 2», «каскад Гвалдері», «Луза» та ще декілька безіменних. Окремі з них мають декілька ділянок. Усі пороги відносяться до найвищої категорії складності – 6А та 6В. Завершили сплав перед порогом «Золоті ворота» (6С), для безпечного проходження якого потрібен був вищий рівень води. Також свідомо відмовились від проходження надскладних нижніх каскадів Інгурі: «Накра», «Іпарі», «Чвері» та «Хаіші» через неможливість організувати надійну берегову підтримку активної групи. Похід завершили по запасному варіанту на р. Ріоні.

https://www.adm-km.gov.ua/

Незважаючи на різновіковий склад групи (від 19 до 72 років), відмітимо відмінний психологічний клімат, який панував під час походу. Варто додати, що збірній України з водного туризму також вдасться кинути виклик нижній Інгурі.

https://www.adm-km.gov.ua/

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Позначки:  
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне