У Кам’янці-Подільському депутати проігнорували сесію міської ради

Фото: https://suspilne.media/

У Кам’янці-Подільському заплановане на 28 липня пленарне засідання сесії міської ради не відбулося через неявку більшої частини депутатів. Всього в залі зареєструвалося 15 з 38 обранців, що недостатньо для кворуму. Засідання довелося перенести, а питання – відкласти.

Про це Суспільному розповіла начальниця відділу інформаційної діяльності, взаємодії з органами влади та інститутами громадянського суспільства апарату виконавчого комітету Кам’янець-Подільської міської ради Ірина Шелепницька.

За її словами, логічним продовженням засідань постійних депутатських комісій мала стати чергова 20-та сесія міської ради. На ній, каже, мали вирішити близько трьохсот важливих для життєдіяльності міста, а в умовах війни особливо, питань. Проте, додає, прийняти конкретні рішення не вдалося через відсутність достатньої кількості депутатів.

«На цій сесії депутати мали розподілити 32 мільйони гривень, якими володіє бюджет завдяки перевиконанню. Ці кошти вже могли б піти на підготовку громади до осінньо-зимового періоду, ремонти, заробітні плати та пальне для закладів охорони здоров’я та комунальних підприємств, пільгові перевезення, підтримку комунального підприємства «Спецкомунтранс», пожежну охорону сміттєзвалища, придбання генератора у рамках програми цивільного захисту населення тощо, утім усі ці питання довелося наразі перенести, як і багато інших бюджетних питань. Зокрема, найактуальнішим, як на мене, було питання щодо оздоровлення дітей за кордоном – домовленості вже є, фактично справа була лише за бюджетом для поїздки. На жаль, тепер діти, серед яких наших загиблих військових, не зможуть поїхати на ідпочинок, адже дати були визначені і змінити їх не знаю, чи вдасться. Також планувалося розглянути питання і, шляхом перерозподілу бюджетних коштів, виділити гроші на облаштування укриттів в закладах освіти і культури, оплату відпускних педагогам шкіл. Розгляд цих питань не відбувся», – каже Ірина Шелепницька.

Окрім бюджетних питань, зі слів Ірини Шелепницької, на сесії планувалося винести на розгляд депутатів положення про матеріальну допомогу військовим, які перебували у полоні, та важкопораненим, проєкти рішень про перейменування вулиць, присвоєння звання «Почесний громадянин міста» загиблому Герою Максиму Дербушеву, близько 45 проєктів земельних рішень.

Кам’янець-Подільський міський голова Михайло Посітко розповів, що сесія була черговою, розпорядження щодо скликання пленарного засідання було підписано у відповідності до закону України «Про місцеве самоврядування» у терміни, які передбачені законом.

«Відбувалася робота депутатських комісій, депутатських груп і фракцій, під час яких опрацьовувалися проєкти рішень, але кворуму для прийняття рішень на самому пленарному засіданні сесії не було. На засіданні зареєструвалося 15 депутатів, і сесія була визнана не правомірною», – каже Посітко.

За його словами, з тих депутатів, які не прийшли на сесію, вісім мобілізовані до війська, п’ятеро повідомили про свою відсутність, інші не прийшли на засідання з невідомих причин.

За словами Ірини Шелепницької, дата наступного пленарного засідання цієї ж чергової сесії наразі не визначена. Утім, каже, це буде зроблено найближчим часом, адже голові достатньо внести лише зміну дати до свого уже виданого розпорядження про скликання пленарного засідання чергової 20-ої сесії.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне