У Хмельницькій громаді збудують водогін майже за 4 мільйони гривень

Фото: Хмельницькводоканал

Новий водогін загальною протяжністю 6 кілометрів 226 метрів планують збудувати у селі Велика Калинівка Хмельницького району. У Великій Калинівці, яка розташована за 15 кілометрів від обласного центру, немає централізованого водопостачання, люди досі користуються криницями. Після завершення будівництва водогону з водою в домівках буде 366 селян.

Про це Суспільне Хмельницький розповів головний спеціаліст відділу інженерних мереж та комунікацій управління комунальної інфраструктури Хмельницької міськради Євгеній Міцінський.

За його словами, проєктно-кошторисну документацію на будівництво водогону замовили жителі Великої Калинівки, оплатили її виготовлення, а згодом передали проєкт в управління комунальної інфраструктури міськради.

“Жителі села користуються криницями. Але з кожним роком води в криницях стає менше, це зокрема, пов’язано з погодними умовами та не частими дощами. Велика Калинівка першочергово потребує проведення водогону. І таке село в нашій громаді не одне”, — сказав Євгеній Міцінський.

Будівництво водогону планують завершити 30 травня 2024 року. Як розповів головний спеціаліст, водогін під’єднають до свердловини неподалік села. Перед тим як обрати саме цю свердловину, звідти взяли проби води й провели спеціальні аналізи. Висновок — вода придатна для вживання та використання, каже Євгеній Міцінський.

Також у Великій Калинівці встановлять пожежні гідранти й під’єднають їх до майбутнього водогону.

Відповідно до торгів з будівництва водогону у Великій Калинівці, які з’явились на prozorro 20 жовтня, очікувана вартість робіт — 3 611 143, 20 гривень. Замовником робіт є управління комунальної інфраструктури Хмельницької міської ради. Результати торгів оголосять 30 жовтня 2023.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне