У хмельницькому аеропорту можуть з’явитися дві школи пілотів

Фото: ілюстративне

На території хмельницького аеропорту відкриють дві школи пілотів, при цьому одна з них уже працює.

Про це повідомив голова облради Михайло Загородний під час чергової сесії 24 червня.

“На сьогодні там працює аероклуб і діє школа пілотів малої авіації. І ми все робимо для того, щоб з’явилося дві школи пілотів, які конкуруватимуть між собою. Таким чином, комунальне підприємство “Аеропорт Хмельницький” є самодостатнім і не просить бюджетних грошей”, – наголосив він.

Загородний додав, що КП планує запустити ще один вид економічної діяльності – продаж квитків на туристичні напрямки.

У коментарі НГП директор “Аеропорту Хмельницький” Валерій Сорока пояснив, що наразі проведені перемовини з трьома туроператорами та налагоджений зв’язок з авіакомпаніями. Після оформлення банківської гарантії КП зможе реалізовувати квитки. Для цього навіть відкрили офіс у центрі Хмельницького на вулиці Проскурівська, 71.

Директор КП впевнений, що перед тим, як буде відремонтовано злітно-посадкову смугу хмельницького аеропорту, необхідно напрацювати базу відповідного пасажиропотоку.

Як писав НГП, на початку червня голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет заявив, що реконструкція аеродромного комплексу з продовженням штучної злітно-посадкової смуги на 500 метрів хмельницького аеропорту, вартуватиме 1,5 млрд. грн.

Нагадаємо, що 22 грудня 2017 року депутати Хмельницької обласної ради затвердили програму відновлення та розвитку комунального підприємства “Аеропорт-Хмельницький” на 2018-2022 роки із загальним обсягом фінансування 774 млн. грн.

Як писав НГП, у висновку головного конструктора хмельницького філіалу державного науково-дослідного інституту “НДІПРОЕКТРЕКОНСТРУКЦІЯ” А.Антонюка сказано, що злітно-посадкова смуга “Аеропорту Хмельницький”, яка має 2,2 км довжини і 42 м ширини, непридатна до експлуатації. А усунення дефектів практично неможливе.

При цьому, Державна авіаційна служба України назвала недіючий хмельницький аеропорт базовим у Західному регіоні.

Джерело НГП

Нагадаємо, що у Кам’янці-Подільському створили інтерактивну мапу спортивної інфраструктури міста.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне