У Хмельницькому лікарю-анестезіологу, підозрюваному у вбивстві через необережність, обрали запобіжний захід

Фото: hm.npu.gov.ua

За клопотанням слідчого слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області  Хмельницький міськрайонний суд обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання лікарю-анестезіологу, якого підозрюють у вчиненні вбивства через необережність.

Також суд задовольнив клопотання слідчого щодо відсторонення підозрюваного від посади на строк до 27 грудня поточного року.

Лікаря зобов’язали не відлучатися за межі Хмельницького та повідомляти слідчого, прокурора і суд про зміну місця проживання чи роботи. У разі невиконання цих вимог буде ініціюватися клопотання про обрання більш жорсткого запобіжного заходу.

Нагадаємо, працівники поліції встановили, що лікар-анестезіолог однієї з лікарень всупереч посадової інструкції вирішив самостійно, без залучення фахівців ЛОР-відділення, провести пацієнтці оперативне втручання по проведенню класичної трахеостомії. 

У ході проведення операції лікар-анестезіолог внаслідок недбалого ставлення допустив грубе порушення техніки проведення класичної трахеостомії.  Це призвело до спричинення жінці тяжких тілесних ушкоджень, що перебувають у прямому причинно-наслідковому зв’язку із настанням смерті пацієнтки.

За результатами проведення ряду  слідчих дій та судово-медичних експертиз тіла померлої слідчими слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області лікарю-анестезіологу була оголошена підозра у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 119 Кримінального кодексу України (Вбивство через необережність), санкція якої передбачає обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавленням волі на той самий строк.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Нагадаємо, що правоохоронцями вилучено спирт та фальсифікований алкоголь вартістю 1,4 млн грн. На даний час проводиться комплекс слідчих (розшукових) дій. Вони спрямовані на встановлення всіх обставин кримінального правопорушення.
 

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне