У Хмельницькому перевіряють готовність шкіл до навчання – головні фактори

Фото: ілюстративне

Хмельниччина належить до умовно безпечних регіонів України, де планують першого вересня відкрити заклади освіти для очного навчання. Інформує НГП.

Із 27 липня готовність укриттів в закладах освіти  Хмельницької громади перевіряє спеціально створена комісія. Вона  має обстежити всі 57 шкіл, 65 садочків та 5 закладів позашкільної освіти, які діють на території громади. В її складі— працівники департаменту освіти та науки міської ради,  Державної служби якості освіти, поліцейські та надзвичайними, інформує «Проскурів».

«Заклади освіти  нашої громади все ще активно готують сховища,  оскільки були  нюанси  з оплатами на казначейські рахунки, де лише акцентували увагу на підготовку військових, на виплату заробітної  плати, бо   це  – захищені статті бюджету, –  повідомила в. о. директора департаменту освіти та науки міської ради Ольга Кшановська . – Відповідно проплати будівельних матеріалів для облаштування сховищ були трішки із запізненням. Зараз проплати пішли, і  ми розраховуємо підготувати необхідні приміщення для укриттів до початку навчального року».

Під час рейдів комісія звертає насамперед увагу на головні фактори: наявність двох евакуаційних входів та виходів із укриттів, а також санітарні норми приміщення.

За словами головного інспектора  Хмельницького районного управління ДСНС Ярослава Шевцова, допустима площа розміщення дітей  –  0,6 м для однієї. Водночас рятувальники  перевіряють стан системи протипожежного захисту,   пожежної сигналізації, оповіщення, санвузли, наявність вогнегасників, питної води, їжі, меблів для розміщення дітей, зокрема  стільців і парт.

Якщо заклад освіти укриття не  має – шукають альтернативу. «Ми розглядаємо варіанти використання укриттів, які є поблизу. Якщо вони придатні для  користування дітьми, департамент підписує угоду з керівництвом    цього підприємства, аби  в протяжності до 500 метрів  для старших дітей і до 300 метрів для молодших ми могли використовувати ці укриття», – пояснила Ольга Кшановська.

Нагадаємо, на облаштування мережі укриттів з міського бюджету виділено 12,7  млн гривень. За ці кошти мають  виконати необхідні ремонтні роботи, облаштувати місця для сидіння,  а також біотуалети, систему вентиляції, опорядкувати стіни та підлоги.  Заклад, який виконає  ці вимоги,  отримає допуск  до очного формату занять у новому навчальному році.

Перевірити всі укриття і надати висновок щодо їх стану планують за два тижні.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне