У Хмельницькому планується суттєво оновити рухомий склад тролейбусного парку

Фото: https://khm.gov.ua/

Заплановано закупити транспорт для ХКП «Електротранс».

«В середу, 11 серпня, кредитний комітет Європейського банку реконструкції та розвитку в Лондоні погодив нам можливість отримання кредиту на закупівлю тролейбусів. Наступний крок – підписання угоди про підготовку кредитного фінансування. Після підписання угоди маємо розробити техніко-економічне обгрунтування, пройти низку бюрократичних процедур (погодження Міністерством фінансів та Антимонопольним комітетом ) і вийти на підписання основної угоди. Ставка кредитування поки що невідома, адже ми працюємо над тим, аби отримати гарантію від Європейського союзу, що може суттєво її знизити.

Працюємо над закупівлею 50 одиниць, 10 з яких – на автономному ходу.

Проект передбачатиме також співфінансування міста в розмірі 10%. Плануємо за рахунок співфінансування покращити матеріально-технічну і ремонтну базу Електротрансу. Плануємо, що частина нових тролейбусів працюватиме на існуючих маршрутах, частина, особливо з автономних ходом до 20, вийдуть на нові маршрути у різні мікрорайони міста.

В рамках проекту плануємо отримати грантові кошти від європейських інституції на розробку плану мобільності міста. План мобільності допоможе нам стратегічно спланувати усю мобільність міста (рух автомобільного і громадського транспорту, велосипедистів, пішоходів), знайти недоліки і виправити їх. Сюди входитимуть питання графіків руху транспорту, дорожньої розмітки, роботи світлофорів, будівництва нових велодоріжок та пішохідних ділянок, залізних кишень і т.д.» – зазначив Хмельницький міський голова Олександр Симчишин на власній сторінці у Фейсбуці.

 
 
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне