У Хмельницькому птахи виганяють людей із зони відпочинку

Фото: https://podillyanews.com/

Через засилля ворон та голубів у центрі міста, хмельничани не мають можливості відпочити без загрози зіпсувати одяг або отримати неприємний «подарунок» з неба.  Повідомляє Поділля NEWS.

Сквер ім. Т. Шевченка у центрі Хмельницького – одне з улюблених місць відпочинку як дорослих, так і малих хмельничан. Дітей ваблять атракціони на новому дитячому майданчику, дорослих – можливість прогулятися алеями, пошурхотіти листям та випити кави, присівши на одну з численних лавок у зеленій зоні. Щоправда, з останнім наразі у сквері – велика проблема.

Проблему цю спричиняють зграї ворон та голубів, які облюбували сквер і вперто відмовляються її полишати. Результат – постійний пташиний лемент вгорі і лавки, вкриті пташиним послідом, на землі.

На брудні лавки, до яких не доходять руки у комунальників, хмельничани поскаржилися в одній з міських вайбер-груп.

Сквер ім. Шевченка у жахливому стані. Птахи добре постарались. Немає навіть, де сісти. Це посил для комунальників. Пора відмивати, – йдеться у дописі, що супроводжує фото.

Короткий похід у сквер недільного дня підтвердив – картина з місцями для відпочинку там дійсно невтішна. Людей у сквері, попри прохолодну погоду, чимало, проте – всі на ногах. Посидіти виявляють бажання одиниці. Точніше, присісти та відпочити вдається лише тим, хто встигне зайняти чисту лавку. Такі у сквері також є, проте дуже мало.

Особливо сумно виглядає стіл для настільного тенісу, на якому не те, що грати, а й підійти до нього страшно.

Відпочивати у такій “красі” не дуже приємно, та й, зрештою, небезпечно. Адже навіть якщо вдасться зайняти чисту лавку, то гарантії, що згори не “прилетить” подарунок від ворони або голуба, – немає. А в сутінках непідготовлені містяни можуть сісти на брудну лавки і тим безнадійно зіпсувати свій одяг.

Схожа ситуація була у сквері і влітку. Проте тоді, зважаючи на теплу пору і більшу кількість відвідувачів, лавки здебільшого були відносно чисті. Очевидно, їх таки оперативно відмивали від пташиного посліду відповідні служби. Наразі ж, коли у парку людей поменшало, все, що залишають по собі птахи, «прикрашає» лавки та плитку під ногами.

Свого часу у Хмельницькому намагалися вигнати з парку птахів. Встановили на дереві гучномовець, з якого періодично лунав пташиний крик, який, очевидно, мав би відлякувати пернатих. Проте лякали ці звуки здебільшого непідготовлених хмельничан. А от ворони (яких у сквері найбільше) чи то швидко звикли до незрозумілих криків, чи то взагалі нічого не бояться. Тож проблема як була, так і залишилася.

До слова, у парку імені М. Чекмана днями встановили нові лавки та урни на алеї дерев’яних скульптур. Хочеться сподіватися, що їх омине доля їхніх «центральних» товаришок, і вони залишаться чистими та неушкодженими.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне