У Хмельницькому українські і чеські митники розширили вікно можливостей для подальшої співпраці

Фото: митники

Нові перспективи співпраці Державної фіскальної служби України з митною адміністрацією Чеської Республіки відкрила робоча зустріч керівників Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення ДФС з представниками Головного митного управління Чехії, яка відбулася у Хмельницькому.

Під час візиту чеські колеги ознайомилися з основними завданнями, функціями та напрямками діяльності Департаменту СПКЗ ДФС, матеріально-технічною базою, електронними ресурсами, системою спеціальної та спеціалізованої підготовки кадрів, функціонуванням на базі Департаменту Регіонального навчального центру та Регіонального кінологічного навчального центру Всесвітньої митної організації, перспективами їх розвитку.

Основну увагу було зосереджено на питаннях кінологічного забезпечення ДФС. Гостей ознайомили з порядком відбору інспекторів-кінологів до митниць ДФС, підбору та придбання службових собак; напрямками та термінами спеціальної підготовки кінологічних команд; порядком зберігання та використання в навчальних цілях наркотичних засобів, зброї, вибухівки, тютюнових виробів, предметів CITES; методикою тренування службових собак; порядком годівлі, перевезення, забезпечення спеціальним спорядженням, ветеринарним обслуговуванням службових собак.

Також обговорено порядок роботи інспекторів-кінологів зі службовими собаками в пунктах пропуску під час здійснення митного контролю; алгоритм роботи мобільної кінологічної групи в митницях ДФС. Учасникам зустрічі продемонстрували практичні заняття підготовки кінологічних команд.

Посадові особи Департаменту СПКЗ ДФС розповіли про особливості підготовки операторів скануючих систем, у тому числі, мобільних систем неінтрузивного догляду; використання у процесі підготовки на базі Департаменту програмного забезпечення компанії «Renful Premier Technologies»: Pre-M – системи тестування при прийомі на роботу операторів рентгенівських установок, SimFox – навчальної тренажерної програмної платформи для аналізу рентгенівських зображень та одночасного використання скануючих систем і кінологічних команд для виявлення ризиків переміщення заборонених предметів.

У свою чергу експерти Головного митного управління Чеської Республіки поділилися практичним досвідом протидії порушенням митного законодавства, виступили з презентацією про структуру та напрями діяльності, особливі функції мобільних підрозділів контролю, використання та підготовку службових собак.

На завершення сторони обговорили низку питань подальшого співробітництва та висловили сподівання на плідну співпрацю.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне