У Хмельницькому зафіксований випадок дифтерії, ліків немає

вакцинування від дифтерії
Фото: ua.korzonews.info

21-річна дівчина з Хмельницького захворіла на дифтерію. Однак, головний інфекціоніст України Ольга Голубовська застерегла про відсутність сироватки.

Про це повідомила Голубовська на сторінці у Facebook.

“У Хмельницькому зафіксовано випадок дифтерії, лікувати нічим. Наявні імуноглобуліни протерміновані”,– написала Голубовська.

Крім того, Голубовська зауважила, що про дифтерію зараз багато говорять, але цього не достатньо. Адже, до епідемії треба підготуватися.

Я багато бачила дифтерії, як і багато моїх колег, більш того, тема моєї кандидатської дисертації присвячена всім її ускладненням, крім міокардиту (окремо писалася робота).І наш досвід в питаннях дифтерії безцінний, бо жодна країна у світі не мала такого спалаху (хвороби – ред., ) “, – написала Голубовська.

Вона додала, що вже давно необхідно затвердити стандарти надання медичної допомоги у випадках захворювання та терапії.

“Але поки цього немає, наша кафедра спільно з ДЕЦ (Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я – ред., ) підготувала ще кілька років тому відповідні настанови, вони, ясна річ, не затверджені, але опубліковані на сайті у вигляді проєкту. Користуйтеся, колеги. Це хоч щось”, – написала інфекціоніст.

Поза тим, Голубовська просить подбати про сироватки, бо їх неможливо дістати навіть на чорному ринку.

І я дуже прошу, хто-небудь, подбайте про сироватки, будь ласка. Бо навіть на чорному ринку її купити неможливо”, – закликає вона.

Про це інформує інформаційна агенція “Вголос”. 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне