У середмісті Хмельницького готують лунки для висадки рожевих каштанів

Фото: Суспільне Хмельницький

Нещодавно у Хмельницькому вздовж вулиці Соборної розпочали демонтаж бруківки та облаштування лунок для висадки нових дерев – рожевих каштанів.

До кінця року комунальники підготовлять нові лунки та висадять молоді дерева вздовж вулично-дорожньої мережі у середмісті та в різних мікрорайонах обласного центру, інформує Суспільне.

«Будемо інвентаризувати кожну вулицю і в межах того, як буде проходити інвентаризація, будемо визначати можливість-неможливість висадки зелених насаджень. Розпочали з центру міста, і далі будемо рухатися в мікрорайони. Визначаються дерева, які, на жаль, підлягають видаленню, тобто аварійні дерева. Також визначаються локації, де можна було б посадити дерева, кущі” – розповідає заступник Хмельницького міського голови Василь Новачок.

Старі аварійні дерева після обстеження зріжуть. Суспільне Хмельницький

За його словами, після підготовки лунок вздовж вулиці Соборної планують висадити рожеві каштани.

«Після вулиці Соборної також будуть підготовлені локації для висадки на вулиці Староміській, там будуть висаджуватись платани, ми їх почали висаджувати позаторік на іншій ділянці. Не впевнений, що ми цієї весни встигнемо в ці лунки посадити дерева. Зараз завдання – підготувати максимально більшість місць для висадки зелених насаджень. Закінчимо, певно, восени» – наголосив чиновник.

Влада міста цьогоріч вирішила змінити підхід у висадці дерев. Раніше, каже чиновник, купували дерева, а потім дивилися, куди їх посадити.

«На жаль, не завжди ці зелені насадження садились в якісний ґрунт, не завжди садились в належному місці. Роботи по визначенню цих лунок будуть продовжені і влітку. Не всі лунки, які будуть підготовлені, будуть засаджені деревами. Адже найкращими місяцями для висадки дерев є квітень, жовтень, листопад» – каже Василь Новачок.

Ініціативу з облаштування лунок для нових дерев у Хмельницькому вважає доречною член правління обласної спілки архітекторів Тарас Козюк.

«Я б, наприклад, зробив смугою вздовж проїжджої частини від бордюру, тобто, тротуар відбив би цілою об’ємною зеленою зоною, наприклад, півтора метри, щоб воно візуально дещо відділяло проїжджу частину від пішохідної зони» – наголошує архітектор.

Авторка: Наталя Сідова.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне