У Шепетівці перевіряють поліціянта, який застосував газовий балончик

Фото: https://shepetivka.com.ua/

По факту застосування спец засобів поліцейським по пасажира авто, відео з яким випадково зафільмував та виклав у соцмережі місцевий житель, у Шепетівському районному управлінні поліції розпочали службову перевірку та роз’яснили дії патрульного.

Інформує сайт міста Шепетівка. 

За інформацією Шепетівського РУП, 28 листопада близько 12.00 години поліцейські здійснювали патрулювання м. Шепетівки по вулиці Героїв Небесної Сотні, 2:

“Під час руху правоохоронці помітили автомобіль Хюндай Туксон, що проїхав на червоний сигнал світлофора та почали переслідування з метою притягнення водія до відповідальності за порушення ПДР.
Поліцейські зупинили авто, але водій намагався втекти з місця події, вчиняв злісну непокору законним вимогам працівників поліції, погрожував фізичною розправою та відмовлявся виходити з автомобіля.
Окрім водія, в автомобілі перебував пасажир, який також перешкоджав руху службового транспорту, лаявся і намагався зав’язати бійку з правоохоронцями. Поліцейські попередили його про наслідки такої поведінки. Та чоловіка це не спинило. Аби припинити протиправні дії зловмисника, поліцейським довелося застосувати спеціальний засіб — балончик з газом дратівливої дії.
На обох порушників правоохоронці склали протоколи про адміністративні правопорушення за ознаками ст. 185 КУпАП (Злісна непокора законним вимогам працівників поліції). Також відносно водія винесено постанову за ч. 2 ст.122 (Проїзд на заборонений сигнал світлофору).”

Також правоохоронці зазначили, що опубліковане відео на загал, цитуємо “дещо вирване з контексту, оскільки фіксує тільки момент застосування поліцейськими спец засобу і не дає споживачам інформаці повного та об’єктивного уявлення про ситуацію”.

У зв’язку з цим керівництвом Шепетівського райуправління поліції призначена перевірка для встановлення правомірності дій поліцейських, в межах якої буде детально вивчене відео з автомобільного відеореєстратора та нагрудних камер працівників.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне