У Шепетівці за грабіж судитимуть чоловіка, який лиш відбув покарання за аналогічний злочин

9
Фото: Нова Доба

Шепетівський міськрайонний суд розгляне справу щодо жителя Шепетівки. Його обвинувачено у грабежі, поєднаному з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, вчиненого повторно, поєднаного з проникненням у житло. Це частина 3 статті 186 Кримінального кодексу України.

Як інформує прес-служба Хмельницького апеляційного суду, 41-річний чоловік, котрий наприкінці січня цього року звільнився з місць позбавлення волі, де відбував 4-річне покарання за грабіж, вже на початку березня, пошкодивши вікно, проник у будинок в с. Білокриниччя Шепетівського району. Там на очах у потерпілої викрав три мобільні телефони й зарядний пристрій, що лежали на столі. Відштовхнув жінку та з награбованим залишив помешкання.

Санкція інкримінованої чоловіку частини 3 статті 186 Кримінального кодексу України. Вона передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, що Віньковецький суд обмежив волю молодику, який вкусив за руку полісмена. Віньковецький районний суд визнав винним 20-річного жителя села Віньковецького району. Молодик вчинив опір працівникам правоохоронного органу під час виконання ними службових обов’язків (частина 2 статті 342 Кримінального кодексу України). Та в умисному заподіянні працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків.Суд дійшов до висновку про доведеність його вини у інкримінованих злочинах, відповідальність за які передбачена частиною 2 статті 342 КК України та частиною 2 статті 345 КК України. А от обвинувачення у хуліганстві (частина 1 статті 296 КК України) свого підтвердження у суді не знайшло.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне