В одному з готелів м. Славута затримали шахрая, який працював за схемою «ваш родич у біді»

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

21 березня у Славуті двох пенсіонерок ошукали за шахрайською схемою «ваш родич у біді». 22 березня до місцевого відділку поліції від потерпілих надійшли заяви про вчинення злочину і цього ж дня оперативники затримали зловмисника. Наразі йому вже оголосили про підозру, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. 

22 березня до Шепетівського районного управління поліції звернулось чимало громадян, які повідомляли про те, що їх намагалися ошукати, розповідаючи історії про те, що найближчі родичі потрапили в халепу. На жаль, не обійшлося без потерпілих. Як зазвичай буває у цій схемі, ними стали люди похилого віку, які без перевірок віддали усі свої заощадження, щоб врятувати близьких.

Відтак, 74-річна пенсіонерка втратила 12 тисяч гривень і золоті прикраси, а 79-річна — 26 тисяч гривень.

У ході вжитих оперативно-розшукових заходів поліцейські того ж дня затримали підозрюваного в одному з готелів м. Славута. Шахраєм виявився 40-річний мешканець Миколаївської області, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за розбій.

https://hm.npu.gov.ua/

Затриманому вже оголосили про підозру за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі терміном до трьох років. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу — слідчі клопотатимуть про тримання під вартою. 

Також правоохоронці мають докази причетності чоловіка до вчинення аналогічних злочинів на території Хмельницького та Кам’янець-Подільського районів. Так що епізодів буде більше. Наразі досудове розслідування триває.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне