За фактом привласнення 500 000 грн, виділених на ремонт школи, перед судом постануть посадовці райдержадміністрації, підрядник та інженер технічного нагляду

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

За процесуального керівництва Старокостянтинівської місцевої прокуратури та оперативної підтримки сектору захисту інтересів суспільства і держави ГУНП слідчим відділом Хмельницького районного управління поліції завершено досудове розслідування кримінального провадження за фактом привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах, які були спрямовані на будівництво школи.

За результатами публічної закупівлі у 2011 році між товариством та відділом освіти Старосинявської райдержадміністрації було укладено договір про будівництво школи у с. Нова Синявка. Вартість робіт склала більше 8 мільйонів гривень.

Підрядник зобов’язався провести визначені проектно-кошторисною документацією роботи, проте зробив це не у повному обсязі. Зловживаючи службовим становищем, він підробив документи про кількість та вартість виконаних робіт, а бюджетні кошти у сумі майже 500 тисяч гривень привласнив.

Відтак, директорові товариства доведеться відповідати перед Законом за ч. 5 ст. 191 (привласнення чужого майна шляхом зловживання особою своїм службовим становищем в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. А інженерові технічного нагляду та посадовцям райдержадміністрації — за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки державним інтересам) Кримінального кодексу України.

Наразі обвинувальний акт уже спрямовано на розгляд Старосинявського районного суду.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне