Загинуло п’ятеро воїнів з Хмельниччини: наймолодшому було 20

Фото: колаж newskm.net

П’ять захисників втратила Хмельниччина через війну з російським окупантом. Про трагічні звістки повідомили у місцевих громадах. 

Інформує ресурс vsim.ua

Білик Леонід 

У боротьбі з російськими загарбниками поклав своє життя Білик Леонід Васильович. Чоловік був жителем села Купіль Війтовецької об’єднаної територіальної громади. Захищав Україну на посаді старшого солдата. Леонід народився 20 вересня 1992 року. А 14 березня 2024 року назавжди повернеться до рідного села. Герой помер у госпіталі від важких поранень, отриманих під час виконання бойових завдань.

«Просимо жителів громади гідно зустріти загиблого Героя, покинути свої буденні справи та віддати шану Захиснику!», –  повідомили у Війтовецькій ОТГ. Із захисником попрощаються в храмі та поховають на місцевому кладовищі.

Михайло Лукащук

У Нетішині Хмельницької області від отриманих травм помер 53-річний Михайло Лукащук.  Чоловік був головним сержантом 42 окремої механізованої бригади Збройних сил України. Воїн захищав Україну у найгарячіших точках східного фронту, зокрема у Бахмуті.

У бою з окупантами захисник отримав тяжкі поранення і медики боролися за його життя, однак марно: 9 березня серце Героя зупинилося. Про втрату повідомили у виконкомі Нетішинської міської ради.

Воїна-Героя провели В останню дорогу 11 березня в Нетішині.

Мартинов Сергій

У селі Пашуки, що на Хмельниччині, відбулося прощання з військовим Сергієм Мартиновим. Солдат загинув 8 березня 2024 року на Донеччині. Йому було 47 років.

Сергій Іванович Мартинов народився 1977 року. Проживав у селі Пашуки. Закінчив городищенську школу, після чого навчався в училищі, де здобув фах столяра. У нього залишились матір, дружина і діти.

Сергія призвали на військову службу у жовтні 2023 року. На фронті був номером обслуги гранатометного розрахунку протитанкового взводу вогневої підтримки однієї з військових частин. Воїн загинув біля одного з населених пунктів Бахмутського району Донецької області. Він отримав поранення, несумісні з життям унаслідок мінометного обстрілу.

“Сергія Мартинкова відспівали у храмі села Пашуки. Поховали з усіма військовими почестями на місцевому кладовищі”, — розповіли у Судилківській сільській раді.

Хабовський Станіслав

Трагічна звістка про смерть Захисника прийшла і в Дунаєвецьку громаду – загинув Хабовський Станіслав. Захисник отримав поранення 25 серпня 2023 року під час штурмових дій в районі н.п Спірне Бахмутського району Донецької області. Станіслава госпіталізували до Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. Мечникова, далі у Комунальне некомерційне підприємство «Київська обласна клінічна лікарня № 4». Але, на жаль, 18 листопада 2023 року серце Героя зупинилось. З того часу тривала процедура опізнання. Весь цей час близькі чекали на аналіз ДНК.

«Про церемонію прощання та час поховання громаду буде повідомлено додатково», – зазначили у громаді.

Яремчук Максим

Сьогодні Шепетівська громада попрощалася з молодим Воїном, старшим водієм 3-го розвідувального взводу розвідки спеціального оперативного призначення, старшим солдатом Максимом Михайловичем Яремчуком.

Народився Максим Яремчук 13 червня 2003 року. Він був старшим сином в багатодітній родині шепетівчан, Лариси та Михайла Яремчуків. Окрім Максима, в родині виховується ще четверо братів, інформують у громаді.

Закінчивши школу, юнак вступив до Хмельницького національного університету на факультет «Економіки та управління». У вересні 2021 року був призваний на строкову службу до Національної Гвардії України. Служба давалася юнакові легко, він знав, що зробив правильний вибір.

З початком повномасштабного вторгнення Максим, разом з побратимами, стає на захист Києва, бере участь у розмінуваннях звільнених від загарбників територій. Згодом переходить на службу до бригади швидкого реагування Національної гвардії України «Рубіж».

Справжній патріот, цікавився військовою справою та мрів пов’язати з цим своє життя. За свій світлий, сонячний характер отримав позивний «Ред». Побратими згадують: «Ми ніколи не боялись покластись на «Реда», бо були впевнені в ньому», – йдеться у дописі Шепетівської міської ради.

Загинув Максим Михайлович Яремчук 7 березня 2024 року. Йому назавжди 20 років.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне