Ярмолинецький лісгосп: лісівники доглядають за зимовим садом

Ярмолинецький лісгосп: лісівники доглядають за зимовим садом
Фото: kmlis.gov.ua

Зима – найкращий період року для наведення порядку серед плодових дерев і ягідників, не зважаючи на те, що сад «спить». У садах Ярмолинецького лісгоспу доглядають зерняткові культури (яблуня, груша), тому робітники знають, що в таких культурах постійно потрібно нормувати кількість гілок і не давати середньому стовбуру стати занадто довгим.

У листопаді в деревах зупинився сокорух і в садах Віньковецького та Вишнівчицького лісництв були проведені сезонні роботи. Працівники лісгоспу Віта Котик, Володимир Карвасарний, Володимир Бевз, Костянтин Самусєв та Олександр Кубряк грамотно провели омолоджуючу обрізку дерев, знищили рослину-паразит омелу. Це стане запорукою доброго врожаю, плоди будуть більшими, дерева менше хворітимуть.

Також проводиться санітарна обрізка кущів. В малини, ожини та кущів смородини вирізають занадто старі і розташовані низько до землі гілки. Якщо бруньки сильно роздуті – у них є кліщ і їх також зрізають. Зрізане гілля робітники одразу спалюють, щоб шкідник не міг перезимувати і навесні не потрапив на здорову рослину. При можливості нагортають сніг на стовбур – це допоможе дереву не замерзнути взимку, а весною отримати додаткову вологу.

У холодну пору року найбільш небезпечні для плодових дерев миші, щурі, зайці. Вони поїдають кору та підземну частину дерев. У лісгоспі борються з гризунами механічним та хімічним методами з додаванням пахучих обмазок.

Прес-служба Ярмолинецького лісгоспу

Нагадаємо, що лісівники підтвердили сертифікат FSC

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне