Кам’янеччина: вихованців «Славутинки» навчали протидіяти булінгу

Фото: khmelnytskyi.legalaid.gov.ua

За даними різних досліджень, майже кожний третій учень в Україні так чи інакше зазнавав булінгу в школі, потерпав від принижень і насміхань, і саме це зумовило проведення у навчальних закладах тренінгів, лекцій та семінарів на тему цькування в учнівському колективі.

Один із таких тренінгів організувала юристка Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Анна Петрик для учнів 7-8 класів Кам’янець-Подільської спеціалізованої школи-інтернату І-ІІІ ступенів «Славутинка» Хмельницької обласної ради. Тема заходу – «Протидія булінгу в дитячому середовищі».

Насамперед фахівчиня центру ознайомила слухачів з поняттям «булінг», його видами та наслідками, що негативно впливають на соціалізацію жертви. Відтак поінформувала школярів, куди вони можуть звернутися, якщо стали жертвами цькування або свідками такої ситуації. Учасники тренінгу також дізналися, що потрібно робити, щоб уникнути булінгу чи впоратися з ситуацією самостійно.

Щоб зацікавити учнів та спонукати їх до діалогу, Анна Петрик використала такі ситуаційні вправи й завдання, як: «Плюси та мінуси Інтернету», «Факт чи міф», запропонувала практично опрацювати реальні історії дітей (за їхніми зверненнями на Національну дитячу «гарячу лінію»). Надзвичайно активно підлітки обговорювали кібербулінг, адже, як з’ясувалося, більша частина присутніх вже зіштовхувалися з таким явищем.

Тренінг відбувся в межах інформаційної кампанії СтопБулінг, започаткованої Міністерством юстиції України.

За інформацією Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне