Лісівники Ізяславського лісгоспу закликають не зволікати з придбанням дров

Фото: newskm.net

З настанням осені забезпечення населення деревиною для опалення житлових будинків – одна з головних турбот ДП «Ізяславський лісгосп». До речі, з кожним роком попит на дрова зростає.

У залежності від теплотворної здатності дрова бувають трьох типів. Тверда група – дуб, береза, ясен, клен. Вони при спалюванні виділяють більше теплової енергії. До другої групи належать шпилькові дерева (сосна, ялина) та вільха. Найменшу теплотворну здатність мають м’яколистяні породи – осика, липа, верба, тополя. Зрозуміло, що найбільше користуються попитом дрова з твердолистяних порід.

За дев’ять місяців поточного року підприємство поставило закладам соціальної сфери та населенню близько 4 тисяч кубометрів дров паливних, а за вересень їх реалізовано майже тисячу кубометрів.

Хто ще не встиг подбати про паливо для господарства, може зробити це і зараз. Візит у контору лісгоспу і заява про придбання – перше, що для цього треба. Дров’яна продукція може бути видана з верхнього складу, тобто прямо з лісу, або з нижнього складу, щоправда вартість в останньому місці навантаження є дещо вищою за рахунок перевезення продукції з верхнього складу. Слід враховувати також те, що лісгосп транспортні послуги не надає, тому шукати транспортний засіб і оплачувати доставку треба окремо.

Детальну інформацію щодо придбання, вартості та місць навантаження дров паливних можна отримати за телефоном (03852) 4 -16 -93 у відділі реалізації підприємства. Також інформація розміщена та постійно оновлюється у засобах масової інформації (місцеві газети, сайти лісгоспів, оголошення у громадських місцях).

Прес-служба Ізяславського лісгоспу.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне