Лісівники Хмельниччини запрошують на відпочинок у рекреаційні пункти

Фото: kmlis.gov.ua

Постійно зростає роль лісу як складової сфери відпочинку. Його благотворний вплив на людей відомий з давніх давен. Тому вони все частіше прагнуть проводити відпочинок на лоні природи.
Лісівники Хмельниччини розуміють, що відпочинок серед зелених шат має бути безпечним, зручним та затишним. Тому створюють рекреаційні пункти, тобто зони відпочинку, в найбільш відвідуваних місцях жителями навколишніх міст і сіл, автоподорожуючими, а саме – обіч транспотних магістралей, біля озер, ставків, річок.
Створюючи зони відпочинку, продумують усе до дрібниць. А тому, зазвичай, у таких місцях зведено альтанки, дерев’яні накриття, столи з лавками. Камінні мангали та спеціально відведені місця для багать перешкоджають поширенню найбільшого ворога лісу – вогню. Як правило, неподалік цих місць обладнують стоянки для автомашин, розчищають під’їзні дороги. Крім того, на багатьох рекреаційних пунктах є дитячі майданчики з гойдалками, пісочницями, які стали улюбленими куточками розваг малечі. З інформаційною та агітаційною метою встановлено аншлаги, стенди, в яких йдеться про правила поведінки в лісі й необхідність збереження природи. Аби в зонах відпочинку було чисто, лісівники відвели місця для накопичення сміття.

kmlis.gov.ua

Найбільше рекреаційних пунктів сьогодні в Ярмолинецькому лісгоспі – 7, Шепетівському – 6, Славутському й Старокостянтинівському – по 5, Новоушицькому й Летичівському – по 4, а в Ізяславському, Кам’янець-Подільському лісгоспах і Хмельницькому лісомисливському господарстві – по 2. Керівництво обласного управління поставило завдання перед кожним підприємством значно розширити мережу для відпочинку.
Водночас лісівники закликають громадян дбайливо ставитися до створених зон відпочинку, не пошкоджувати архітектурні форми, не засмічувати територію. Пам’ятайте: щоб бути бажаним у лісі, треба завжди дотримуватися правил поведінки. А природа подарує вам прекрасний відпочинок.

Прес-служба Хмельницького ОУЛМГ.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне