На Хмельниччині у трьох районах не утворюють ОТГ. Гройсман шукає винних

На Хмельниччині у трьох районах не утворюють ОТГ
Фото: www.adm-km.gov.ua

21 листопада під час засідання Уряду Прем’єр-міністр України доручив виявити факти модливого блокуванн реформи децентралізації на районному рівні. Збирати інформацію буде Мінрегіон спільно з всеукраїнськими асоціаціями органів місцевого самоврядування.  Про це повідомляє сайт Хмельницької ОДА.

Мінрегіон вже направив листа Асоціації міст України, Асоціації районних та обласних рад, Асоціації сільських та селищних рад, а також Асоціації об’єднаних територіальних громад. У своєму звернені просить надати інформацію щодо районів, де не створено жодної об’єднаної громади. Додатково Міністерство просить зазначити конкретні факти блокування децентралізації головами районних державних адміністрацій.

«Ми знайомі з ситуацією по кожному з 99 районів, де не створено ОТГ. Маємо і факти блокування об’єднання. До 30 листопада разом з профільними асоціаціями ми узагальнимо цю інформацію і доведемо до відома Прем’єр-міністра. Цим ми не втручаємося у процес добровільного об’єднання, а лише хочемо впевнитися, що йому не створюють штучних перешкод заради особистих інтересів», – сказав перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеслав Негода.

Як відомо, в Україні вже 18 районів, територія яких повністю покрита ОТГ, 143 райони, де більше 50 % території покрито ОТГ, 205 районів, де менше 50 % території покрито ОТГ, 99 районів, де не утворено жодної ОТГ (не враховуються окуповані райони АРК, Донецької та Луганської областей).

За інформацією Уряду, у Хмельницькій області громади не об’єднуються у трьох районах: Ізяславському, Деражанянському та Старокостянтинівському.

Нагадаємо, 28 серпня Петро Порошенко призначив голову Деражнянської РДА Андрія Зелінського. До призначення Андрій Зелінський був першим заступником голови Хмельницької РДА. Проте запам’ятався він п’яними розбірками із власними сусідами.

Як писали “Новини. Хмельницький”, влітку голова Старокостянтинівського району Сергій Фесун мав неприємну розмову із керівництвом області. За нашою інформацією, говорили про звільнення.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне