На Хмельниччині затримали поолковник, який вимагав хабар у розмірі 5 тисяч доларів

Фото: tsn.ua

Як повідомляють у ГУ НП у Хмельницькій області, правоохоронці задокументували факт вимагання 5 тисяч доларів США неправомірної вигоди полковником Генерального штабу Збройних сил України.

Оперативники Управління захисту економіки в Хмельницькій області Нацполіції встановили, що кошти полковник вимагає від військовослужбовця, який проходив військову службу за контрактом. За 5 тисяч доларів США службовець пообіцяв вплинути на прийняття позитивного рішення посадовцями Міністерства оборони України щодо відрядження військовослужбовця до миротворчої місії ООН.

Вчора, 26 вересня, в одному із закладів харчування м. Хмельницького працівниками обласного управління захисту економіки Нацполіції, слідчого управління ГУ НП в області, військової контррозвідки СБУ під процесуальним керівництвом військової прокуратури Хмельницького гарнізону Західного регіону України затримали фігуранта під час одержання обумовленої суми хабара.

Полковника затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Кримінальне провадження відкрито за ч.3 ст.369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне