Посадовця хмельницької облдержадміністрації судитимуть за хабар

Фото: khmel.gp.gov.ua

До суду направлено обвинувальний акт відносно посадовця облдержадміністрації, який одержав неправомірну вигоду, повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Так, 30 травня 2018 року правоохоронці задокументовали факт одержання головним спеціалістом відділу інфраструктури управління промисловості та інфраструктури неправомірної вигоди від представника товариства, яке здійснює діяльність у сфері пасажирських перевезень.
Позитивне вирішення заяви приватного перевізника про внесення змін до розкладу руху його автобусів зловмисник «оцінив» у 12 тис. грн.
Під час одержання неправомірної вигоди особу викрито «на гарячому».
За результатами досудового розслідування зібрано достатню кількість доказів вчинення державним виконавцем кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду дії з використанням наданого їй службового становища).
Санкція статі інкримінованого злочину передбачає альтернативні покарання у виді штрафу в розмірі від 17 до 25,5 тис. грн. або арешту на строк від 3 до 6 місяців, або позбавлення волі на строк від 2 до 4 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне