Прокуратура вимагає стягнення до бюджету понад 120 тис грн шкоди, завданої довкіллю незаконним рибним добувним промислом

Шкільне приміщення вартістю 1,4 млн грн використовуватиметься за цільовим призначенням
Фото: Прокуратура

Органами прокуратури області вживаються заходи щодо стягнення до бюджету шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.

Так, обвинувачами Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури в суді доведено вину мешканців одного з сіл Кам’янець-Подільського району, які незаконного займались рибним добувним промислом.

Встановлено, що у березні поточного року двоє чоловіків, з метою власного збагачення та не маючи на те відповідного дозволу, здійснили незаконний вилов риби забороненим знаряддям лову – рибальською сіткою.

В результаті незаконного зайняття рибним добувним промислом на річці Дністер, що протікає поблизу с. Колодіївка Кам᾿янець-Подільського району Хмельницької області, правопорушниками виловлено рибу виду вирезуб причорноморський, судак, лящ, короп (сазан), плітка, карась сріблястий, окунь звичайний, а також річковий рак.

Як повідомив заступник керівника Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури Олександр Гончар, своїми протиправними діями «горе-рибаки» завдали шкоди на суму понад 123 тис. грн.

За результатами судового розгляду обвинувального акту у вказаному кримінальному провадженні осіб визнано винними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним добувним промислом).

Засудженим призначено покарання у виді 2 років обмеження волі, від відбування якого їх звільнено із встановленням іспитового строку.

Разом з тим, з метою захисту інтересів держави, місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про стягнення 123 тис. грн. шкоди, завданої довкіллю.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне