Рибоохоронний патруль нагадав рибалкам про заборону риболовлі на зимувальних ямах

головна 2
Фото: Хмельницький рибоохоронний патруль

Як тільки на річках з’явилась крига, одразу на водойми вийшли любителі зимової риболовлі – інформує Хмельницький рибоохоронний патруль.

Окрім того, що рибалки нехтують власною безпекою на льоду, вони ще й порушують Правила любительського і спортивного рибальства.

1

Хмельницький рибоохоронний патруль

Так, в період з 3 по 9 грудня інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля здійснили рибоохоронні рейди. Щоб нагадати громадянам про заборону лову риби у зимувальних ямах, яка розпочалася з 1 листопада.

«В цьому році Управління Держрибагентства у Хмельницькій області встановило на Хмельницькому водосховищі зимувальну яму. Інспектори роздрукували інформаційні картки і листівки з попередженням та розміщували їх біля берегів водойм і на інформаційних стендах. На даний момент, патрульні проводять масово-роз’яснювальну роботу та попереджають рибалок. А вже з наступного тижня будуть притягувати порушників до відповідальності» – Зазначив начальник Управління Андрій Полудняк.

22

Хмельницький рибоохоронний патруль

Також працівники відомства ознайомили громадян з правилами поведінки на льоду. Вже вдруге інспектори вийшли на кригу спільно з працівниками ГУ ДСНС у Хмельницькій області. На Хмельницькому водосховищі, не зважаючи на критичну товщину криги, у неділю зібралось більше трьох десятків рибалок.

«У разі різкого потепління взагалі не варто виходити на лід. Адже крига на водоймах не надто міцна і в будь-який момент може проломитися під ногами. Якщо Ви стали свідком нещасного випадку на льоду, одразу телефонуйте 101. Для надання допомоги можна скористатися будь-якими підручними засобами: ременем, палицею, мотузкою тощо. Головне пам’ятати, що постраждалий може бути в стані шоку та паніки і, рятуючись, може потягнути за собою. В такому разі найкраще було б знайти будь-яку річ, щоб покласти її між собою та потопаючим. Діставши потерпілого з води, потрібно одразу відповзти від пролому на найбільш безпечну відстань та, за необхідності, надати потерпілому домедичну допомогу» – повідомили в ГУ ДСНС у Хмельницькій області.

Нагадаємо, з 15 грудня на Хмельниччині заборонено ловити раків.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне