Старосинявський район: рятувальники дбають про безпеку восени

4 листопада о 14:29 виникла пожежа приватного житлового будинку на вул. Заводській в обласному центрі. За викликом прибули рятувальники 1 та 2 Державних пожежно-рятувальних частин. На той момент вогнем було охоплено стіни, вікна, двері, стелю й підлогу будинку. Завдяки злагодженим та оперативним діям бійців, пожежу вдалося локалізувати о 14:38 та ліквідувати — о 14:41, тим самим врятувавши будівлю від повного знищення полум’ям. Ймовірно, причиною пожежі стала необережність під час куріння. Під час пожежі ніхто не постраждав
Фото: ДСНС

Як повідомляють у ГУ ДСНС України у Хмельницькій області, щоосені суха погода спряє виникненню пожеж внаслідок спалювання сухої рослинності. Подібні дії призводять до забруднення навколишнього середовища, а вогонь може перекинутись на лісосмуги, ліси, присадибні території.
Тож співробітники Старосинявського районного сектору днями нагадали громадянам про небезпеку розведення вогнищ на відкритих територіях та під час прибирання присадибних ділянок, випалювання сухої трави та сміття. Адже найчастіше пожежі у природних екосистемах виникають в результаті людської недбалості та неуважності. Рятувальники наголошують на необхідності суворого дотримання правил безпеки під час відвідування лісових масивів, адже порушення елементарних правил пожежної безпеки може стати причиною масштабних пожеж та трагічних наслідків.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне