Судом надано дозвіл на затримання двох громадян Грузії

514ae4e9e66796aa351ab10b630009c5
Фото: pravda.if

Рішеннями Хмельницького міськрайонного суду надано дозвіл на затримання та поміщення на строк до 6 місяців двох громадян Грузії для їх ідентифікації з поміщенням до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні та в подальшому їх видворення з території України.

Так, судом було встановлено, що обидва чоловіки перебувають на території України незаконно, один з них взагалі без будь-яких документів, у іншого термін дії паспортного документу закінчився ще у вересні цього року. Жоден з них не має в Україні постійного місця проживання, родичів, не працюють, не мають засобів до існування. Натомість мають по кілька судимостей за майнові злочини та наразі відбувають покарання в колоніях. Один з чоловіків, за оперативною інформацією,  став підтримувати  зв’язки  із представниками  злочинного світу найвищого статусу «злодіями в законі» та його призначено «смотрящим за зоною», в повноваження якого  входить вирішення спорів між ув’язненими, приналежність до певних злочинних прошарків та ряд інших.

Один із них звільняється по відбуттю покарання в грудні 2018 року, інший на початку січня 2019 року.

Суд прийшов до висновку, що чоловіки не вживають жодних заходів щодо легалізації свого становища. Вони не мають засобів до існування в України та схильні до вчинення злочинів. За таких обставин їх слід видворити за межі України після завершення всіх необхідних процедур. При цьому, обидва відповідачі в судовому засіданні визнавали позови та пояснювали, що дійсно через відсутність документів не зможуть самостійно легально повернутись до своєї країни.

Прес – секретар Алла Плінська

Нагадаємо, що Дунаєвецький районний суд призначив покарання 43-річному чоловікові у вигляді 4 років позбавлення волі. Проте за результатами розгляду апеляційної скарги строк позбавлення волі для винуватця смертельної ДТП було збільшено до 5 років 6 місяців. Смертельна ДТП сталася 3 березня 2017 року близько 19.00 години.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне