У Кам’янці-Подільському влада врешті вирішили визначити межі природо-заповідних зон

Фото: Кам’янець-Подільська міська рада

Смотрицький каньйон нарешті отримає межі. Про це на своїй сторінці написав заступник міського голови Кам’янця-Подільського Сергій Бабій.

За словами чиновника, проект вже виконаний та узгоджений і наращі перебуває на експертизі у Києві.

Окрім Смотрицького каньйону свої межі отримає і міський парк, який також належить до природно-заповідного фонду. Площа парку – 13 га.

Нагадаємо, у 2016 році довкола Смотрицького каньйону виник скандал. Міська влада віддала територію пам’ятки під благоустрій місцевому підприємцю. За попередніми планами, заповідну зону мали перетворити у місце розваг. І навіть встигли вирізати кілька десятків дерев.

Проти знищення Смотрицького каньойну виступали місцеві активісти та науковці. Саме вони виявили знищення зелених насаджень на території природної пам’ятки. Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області у своєму висновку суттєво зменшила кількість вирізаних дерев.

Пізніше, інспектор державної екологічної інпекції став фігурантом кримінального провадження, щодо неправдивих відомостей, які подали інспектори Державної екологічної інспекції у Хмельницької області щодо вирубки зелених насаджень на території  Смотрицького каньйону. Однак замість звільнення Олександр Оцишен очолив Національно-природний парк “Подільські Товтри”, на території якого туристичний бізнес дочки Головного екологічного інспектора у Хмельницькій області Віталія Гуменюка. Окрім Смотрицького каньойну територія парку розповсюджується і на береги Дністра.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне