У Хмельницькій області балотується фігурант кримінальної справи

4
Фото: офіційний сайт ХОГВВ

Кандидат від Слуги народу проходить у справі про розкрадання бюджетних грошей, виділених на реконструкцію госпіталю для ветеранів війни. Про це повідомляє КорреспонденТ.net

У мажоритарному окрузі №188 На Хмельниччині одним з кандидатів в депутати зареєстрована фігурант кримінального провадження про розкрадання бюджетних грошей. Про це у вівторок, 2 липня, на своїй сторінці у Facebook повідомив журналіст Сергій Руденко, прикріпивши до повідомлення посилання на рішення суду.

“Оскільки Слуга народу закликає давати їм інформацію про “проблемних” кандидатів, напишу і я про можливий гучний скандал. Тепер вже на Хмельниччині, де в 188-му мажоритарному окрузі від команди Зе балотується Оксана Бочкарьова. Це головний лікар Хмельницького обласного госпіталю для ветеранів війни (ХОГВВ). На цій посаді вона з 2015 року”, – написав він.

Згідно з постановою суду, Бочкарьова є фігуранткою кримінального провадження (№12018240000000152 в Єдиному реєстрі досудових розслідувань). Його веде відділ розслідування особливо тяжких злочинів Слідчого управління Головного управління національної поліції в Хмельницькій області.

Справа стосується розкрадання групою осіб в 2017-2018 рр. бюджетних коштів в розмірі понад 1,8 млн грн з 11,7 млн ​​грн, виділених Хмельницькою обласною радою на роботи з реконструкції системи стічних вод госпіталю для ветеранів війни.

“Згідно з матеріалами справи, головний лікар госпіталю (Оксана Бочкарьова) в змові з керівництвом ТОВ Поділля Інвест Сіті (генеральний підрядник) і ТОВ Юнібуд Енергосервіс (проектувальник) через низку підконтрольних фірм з ознакою фіктивності сфальсифікували документи про закупівлю та встановлення на насосній станції ХОГВВ обладнання на суму 18 00 000 грн. За даними слідчих, дії пані Бочкарьової і осіб, що проходять з нею у справі, мають ознаки кримінального злочину. Який класифікується за ст.191 КК України “Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”. Точніше – ч.3 цієї статті “дії, вчинені повторно або за попередньою змовою осіб”, – пише Руденко.

Якщо провина Бочкарьової буде доведена в суді, їй загрожує обмеження волі на термін від 3 до 5 років. Або позбавлення волі на термін від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЦВК зареєструвала всіх 199 кандидатів у народні депутати від партії Слуга народу в одномандатних округах.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне