У Хмельницькому в межах акції «Спецсигнал» поліцейські і журналісти перевіряли реакцію водіїв на автомобілі екстрених служб (ВІДЕО)

У Хмельницькому в межах акції «Спецсигнал» поліцейські і журналісти перевіряли реакцію водіїв на автомобілі екстрених служб (ВІДЕО)
Фото: Національна поліція

У Хмельницькому працівники поліції спільно з журналістами провели акцію під назвою «Спецсигнал», перевіривши, як хмельницькі водії реагують на автомобілі екстрених служб.

Мета заходу, організованого ГУНП та управлінням патрульної поліції, – нагадати водіям, чому і за яких умов автомобілі зі спецсигналами мають переваги в русі.

Для чистоти експерименту до акції залучили карету швидкої допомоги ГУ НП в Хмельницькій області, аби не відривати від важливої роботи справжні бригади парамедиків. Журналісти, розмістившись в салоні медичного автомобіля, отримали змогу побувати в ролі «пацієнтів». Усім присутнім дали відчути, як воно, коли рахунок в боротьбі за чиєсь життя йде на секунди, а на дорогах затори або ж просто нетолерантні водії.

 

Транспортний засіб з увімкненими проблисковими маячками та сиреною кілька годин їздив по місту, а представники ЗМІ з середини спостерігали за реакцією водіїв. Приємно відзначити, що за майже годину руху не вдалося знайти порушників, що не пропускали б швидку. Яка б не була ситуація на дорозі, водії намагались від’їхати в бік, частково заїхати на тротуар, аби лиш пропустити карету швидкої.

Досить несподівано найбільшою перешкодою на шляху медичного екіпажу стали не транспортні засоби, а пішоходи. Які намагалися перебігати дорогу у невстановлених місцях, не реагуючи ні на насичений потік автомобілів, ні на авто з маячками і сиреною.

Речник управління патрульної поліції Роман Мартинюк розповів, що водіям-порушникам, які ігнорують автомобілі зі спецсигналами, будь-то швидка, поліція чи рятувальники, загрожує штраф у розмірі 510 гривень. Не залишаться безкарними і пішоходи-порушники. Для них штраф складатиме 51 гривню.

ЗА інформацією ГУ НП в Хмельницькій області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне