У Лісових Гринівцях сільська рада незаконно передала в приватні руки частину водойми

Фото: economics.unian.net
В межах реалізації представницьких повноважень Хмельницькою місцевою прокуратурою встановлено порушення вимог законодавства при розпорядженні земельною ділянкою водного фонду, розташованої на території Лісовогринівецької сільської ради Хмельницького району.
Встановлено, що у 2015 році рішенням чергової сесії Лісовогринівецької сільської ради затверджено проект землеустрою щодо відведення із земель комунальної власності сільськогосподарського призначення земельної ділянки площею 0,8 га.
Цим же рішенням для ведення особистого селянського господарства ділянку передано у приватну власність громадянина, який згодом її продав іншій особі.
Виявилось, що ця ділянка насправді відноситься до земель водного фонду, безоплатна приватизація яких законодавством не передбачена.
Таким чином, внаслідок протиправних дій органу місцевого самоврядування у приватну власність громадян неправомірно передано землі водного фонду, на яких розташована частина водойми.
Реагуючи на ці порушення, місцевою прокуратурою до суду заявлено позовну заяву з вимогами визнати незаконним та скасувати рішення сільської ради, а також визнати недійсними свідоцтво про право власності та договір купівлі-продажу земельної ділянки.
«Рішенням Хмельницького міськрайонного суду позицію прокуратури підтримано та позов задоволено», – повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Віталій Довгань.
Відтак, земельна ділянка водного фонду підлягає поверненню у власність територіальної громади. – Повідомляють у прес-службі обласної прокуратури.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне