У Шепетівському районі підлітки викрадали телефонний кабель

Фото: hm.npu.gov.ua

Зловмисники промишляли в Шепетівці та Шепетівському районі. На рахунку злочинної групи, до якої входило 5 осіб, близько 20 крадіжок телефонного кабелю, повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції у Хмельницькій області.

Починаючи з квітня цього року до Шепетівського відділу поліції від мешканців райцентру та довколишніх сіл почали надходити повідомлення про крадіжки кабелю із ліній зв’язку, в результаті чого чимало людей на певний час були позбавлені можливості користуватись інтернетом та телефонувати до рідних та близьких.

Вирахували зловмисників місцеві оперативники. Під час розшукових дій неподалік від місця скоєння чергового злочину поліцейські помітили підозрілу компанію підлітків, в одного з яких був рюкзак. Як виявилось — повний випаленого кабелю.

Як з’ясували правоохоронці згодом, злочинною діяльністю займалася група як мінімум з 5-ти підлітків віком 15-16 років. За допомогою ножиць для обрізання дерев вони зрізали зі стовпів телефонний кабель, обпалювали ізоляцію і здавали на пункти прийому металу. Отримані гроші ділили між собою і витрачали на власні потреби.

Наразі остаточна кількість епізодів злочинної діяльності неповнолітніх встановлюється. Але вже зараз можна сказати, що їх близько 20-ти. Розслідування здійснюється в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає максимальне покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на строк до 5 років.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне