У Старокостянтинові стався витік аміаку

Фото: km.dsns.gov.ua

Подія сталась о 10:29 30 липня, інформує прес-служба ГУ ДСНС у Хмельницькій області.

До рятувальників зателефонував черговий поліції отримано інформацію про ймовірну розгерметизацію ємності з аміаком на території одного з фермерських господарств поблизу м. Старокостянтинів.

До місця виклику направлено чергове відділення вогнеборців, рятувальне відділення та пересувну хімічну лабораторію аварійно-рятувального загону спецпризначення.

Як виявилось, на території фермерського господарства знаходиться 8 автоцистерн для перевезення аміаку. Останні були залишені на зберігання в 2017 році. В одній із цистерн залишилося близько п’яти тонн аміаку. В результаті виходу з ладу робочої арматури цистерни відбувається незначний витік небезпечної хімічної речовини через запобіжний клапан.

Залишки хімічної речовини під наглядом рятувальників-хіміків були перекачані в іншу цистерну спеціалізованого підприємства, що здійснює транспортування хімічно небезпечних речовин.

За результатами проб повітря хіміко-радіологічної лабораторії загрози життю і здоров’ю населення та навколишньому середовищу немає.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне