Вже у серпні в Апеляційному суді змінять систему автоматичного розподілу справ

Фото: kma.court.gov.ua

У липні-серпні цього року Апеляційний суд Хмельницької області планують підключити до модулів автоматизованого розподілу справ, Єдиного контакт центру судової влади та інших підсистем автоматизованої системи документообігу суду, повідомляє прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області.

Графік підключень встановила Державна судова адміністрація України. Модулі є частиною Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, що повноцінно має запрацювати в 2019 році.

Спеціалісти тестуватимуть нове програмне забезпечення,  а також будуть оперативно опрацьовувати зауваження та усувати виявлені недоліки.

“Судова влада активно впроваджує технічні інновації, в тому числі і в сферу комунікацій із громадянами. Інформаційні технології покликані зробити судочинство більш доступним, зручним і зрозумілим для людей”, – коментує голова Апеляційного суду Хмельницької області Сергій Болотін.

На сьогодні конкретного суддю (колегію суддів), який  розглядатиме ту чи іншу справу, визначає комп’ютерна програма, що використовує локальну базу даних суду. Після запровадження змін  автоматичний розподіл справ здійснюватиметься за допомогою програмного забезпечення, яке буде знаходитись в централізованому дата-центрі. На думку фахівців це виключить можливості маніпуляцій на місцях.

Спеціалісти Контакт-центру за єдиним для всієї держави номером телефону будуть надавати громадянам інформацію щодо стану та руху судових справ, що перебувають на розгляді в суді, надаватимуть консультації щодо користування онлайн сервісами та електронними системами. У разі необхідності вхідний виклик можуть переадресувати на міські номери телефонів конкретного суду.

Перед  початком тестового використання програм планується провести спеціальне навчання відповідних працівників апарату суду.

Нагадаємо, створення такої системи передбачено процесуальними кодексами, які набули чинності 15 грудня 2017 року. Ця система, серед іншого, забезпечуватиме обмін документами в електронній формі між судом та учасниками процесу.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне