Протягом 5 днів порушники завдали майже 22 тис. грн збитків, – рибоохоронний патруль Хмельниччини

Фото: https://vyzhivka.rayon.in.ua/

У період з 01 до 05 травня 2020 року державні інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля зафіксували 22 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено 15 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП та сім – за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

«У порушників вилучено 46 кг водних біоресурсів та 17 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 612 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 21 760 грн», – повідомив керівник рибоохоронного патруля Андрій Полудняк.

Наприклад, 03 травня 2020 року Хмельницький рибоохоронний патруль викрив грубе порушення правил рибальства. Вранці виявлено порушника, який за допомогою гумового човна, здійснював вилов риби забороненими знаряддями – чотирма лісковими сітками. Інцидент стався на р. Південний Буг, в с. Требухівці Летичівського району Хмельницької області. Громадянин виловив 112 екз. риби, а саме: 3 екз. плітки, 76 екз. карася сріблястого, 10 екз. окуня, 2 екз. ляща, 20 екз. коропа та 1 екз судака. Загальна вага незаконно добутих водних біоресурсів склала 9,2 кг. Завдано збитків у розмірі 8 687 грн.

Оскільки в даному випадку містилися ознаки кримінального правопорушення, інспекторами на місце скоєння злочину, було викликано оперативну групу Національної поліції. Усі матеріали були передані слідству.

Також, 05 травня 2020 року рибпатрульні, спільно з правоохоронцями Летичівського РВ ГУНП у Хмельницькій області, на річці Південний Буг в с. Головчинці Летичівського району Хмельницької області виявили місцевого жителя, який рибалив забороненим знаряддям лову – лісковою сіткою. Порушник з дерев’яного човна виловив 30 кг риби. При перевірці у сітці інспектори виявили 150 екземплярів карася сріблястого. Збитки, завдані рибній галузі, склали 2550 грн. Оскільки в даному випадку також містилися ознаки кримінального правопорушення, працівниками поліції було внесено відомості до ЄРДР.

В Управлінні Держрибагентства у Хмельницькій області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (068) 384-98-10. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідкова інформація:

Хмельницький рибоохоронний патруль нагадує, що з першого квітня 2020 року на Хмельниччині розпочалася весняно-літня заборона на лов водних біоресурсів. Закликаємо суворо дотримуватись встановлених норм законодавства під час нересту. Адже він відіграє важливу роль у відтворенні природних ресурсів та підтримці сталих запасів риби.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне