На Хмельниччині у комунальну власність повернуто 3 га землі вартістю понад 3,7 млн грн

Шкільне приміщення вартістю 1,4 млн грн використовуватиметься за цільовим призначенням
Фото: Прокуратура

За втручання Старокостянтинівської місцевої прокуратури у комунальну власність повернуто земельну ділянку, розташовану на території Теофіпольської селищної ради, яка безпідставно перебувала у користуванні колишнього орендаря.

Встановлено, що у 2008 році на підставі договору, укладеного між селищною радою та приватним підприємством, у користування на умовах оренди суб’єкту господарювання для промислових потреб передано земельну ділянку площею 3,1 га.

Згідно вказаного правочину земля надана підприємству строком на 5 років.

Після закінчення цього терміну орендар земельну ділянку у власність територіальної громади не повернув.

Водночас з пропозиціями про продовження дії зазначеного договору до органу місцевого самоврядування недобросовісний землекористувач не звернувся, а листи селищної ради щодо повернення ділянки та звільнення її від встановленої огорожі проігнорував.

З метою припинення виявлених порушень місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про повернення вказаної земельної ділянки Теофіпольській селищній раді, який господарським судом Хмельницької області задоволено.

Як повідомив заступник керівника Старокостянтинівської місцевої прокуратури Ігор Барахтенко, на сьогодні судове рішення виконано у повному обсязі.

Відтак, за втручання місцевої прокуратури земельну ділянку вартістю понад 3,7 млн. грн. повернуто територіальній громаді.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне