На Хмельниччині затримали підозрюваних у подвійному вбивстві

Фото: ГУ НП

На Хмельниччині працівники поліції розкрили подвійне вбивство пенсіонерів, вчинене у квітні у селі Солобківці Ярмолинецького району. Підозрюваних правоохоронці затримали аж у Житомирській області, повідомляє прес-служба ГУ НП у Хмельницькій області.

Нагадаємо, 16 квітня вночі у селі Солобківці горів приватний будинок. На згарищі рятувальники виявили тіла двох людей. Поліцейські з‘ясували, що знайдені тіла належали 82-річній власниці домогосподарства та її 70-річному знайомому. На тілах загиблих були ознаки насильницької смерті. Одна з версій правоохоронців – подвійне вбивство з корисливих мотивів та підпал майна з метою укриття слідів злочину. В подальшому це підтвердили і результати судово-медичної експертизи.

Зловмисники підпалили будинок, аби приховати сліди злочина


За фактом вбивства та підпалу слідчі слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області відкрили кримінальне провадження за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 115 (навмисне вбивство), ч. 4 ст. 187 (розбій) та ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна).
До розслідування та пошуку злочинців щоденно задіювалось близько сотні поліцейських не лише з Ярмолинецького відділу поліції, а й з сусідніх райвідділів та обласного управління. Дільничні та оперативники опитали людей з трьох довколишніх сіл, слідчі крок за кроком обстежили згарище у пошуках слідів та доказів.

На початковому етапі коло підозрюваних налічувало понад 70 осіб. Крок за кроком правоохоронці зменшували кількість підозрюваних з‘ясовуючи мотиви, перевіряючи алібі. В результаті під підозрою залишилося двоє чоловіків 1990 та 1993 року, які працювали різноробочими у місцевого приватного підприємця.

Понад півсотні поліцейських шукали вбивць


Після вчинення злочину вказані особи залишили межі області та переховувались на території Житомирської області.
Наразі обох чоловіків затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та оголошено їм про підозру. Досудове слідство триває.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне