У Самчиках відбулась презентація проекту «Нове життя самчиківського розпису»

Sachykivka03
Фото: adm-km.gov

27 листопада у Самчиках, що на Старокостянтинівщині, відбулась презентація проекту «Нове життя самчиківського розпису». Саме цей проект  отримав ґрант Українського культурного фонду. Він був підготовлений Хмельницьким обласним науково-методичним центром культури і мистецтва та реалізовувався в рамках партнерства з мистецькою ініціативою UAMAZE. Проведенню заходу передувала велика і цікава робота працівників культури та волонтерів з Києва та Хмельниччини. Всі вони розмалювали унікальним розписом 10 фасадів житлових будинків, адміністративних будівель, автобусні зупинки у Самчиках.

Sachykivka52

adm-km.gov

У заході взяли участь заступник голови Хмельницької обласної державної адміністрації Світлана Павлишина, начальник управління культури, національностей, релігій та туризму облдержадміністрації Ірина Трунова, директор обласного науково-методичного центру культури і мистецтва Андрій Клименко, працівники культури та мистецтва області, місцеві жителі.

Sachykivka64

adm-km.gov

Sachykivka78

adm-km.gov

Учасники презентації ознайомились з результатами проекту «Нове життя самчиківського розпису», діяльністю державного історико-культурного заповідника «Самчики»,  були присутні на прес-конференції. Кожен учасник заходу отримав поліграфічну продукцію видану в рамках реалізації проекту .

Sachykivka43

adm-km.gov

Є великі сподівання, що даний проект отримає своє продовження і унікальний самчиківський розпис набуде ще більшого поширення і стане одним з об’єктів (елементів) національної культурної спадщини.

За інформацією Хмельницької ОДА

Нагадаємо, громадськість вимагає, аби Хмельницька ОДА взяла на баланс палац Сангушка. Товариство культурної спадщини «Заслав’є»   звернулося до голови Хмельницької обласної державної адміністрації Вадима Лозового з проханням взяти палац Санґушків на баланс ОДА. Своє звернення активісти оприлюднили на своїй офіційній сторінці у Facebook.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне