Новини за 31.03.2023

Колаборанти на Хмельниччині: поповнення переліку

На Хмельниччині правоохоронні органи в 2023 році продовжують виявляти зрадників і колаборантів. В одному із попередніх матеріалів ми вже вам розповідали про масштаби цієї проблеми. Цього разу ж поновимо інформацію та розкажемо, скільки ж випадків було зафіксовано з початку 2023 року

Колаборанти та злочини проти основ національної безпеки на Хмельниччині

Злочини проти основ національної безпеки є найбільш небезпечними посяганнями на суспільні відносини, які передбачають державну безпеку, обороноздатність, незалежність держави, її конституційний лад. Колабора́нт — особа, яка усвідомлено співпрацює із окупаційною цивільною чи військовою владою на шкоду власній державі. Згідно з загальним національним правом діяльність колаборантів визнавалась як зрада громадян та як зрада інтересів своєї держави.

Які розпорядники публічної інформації на Хмельниччині відмовляли журналістам у 2021 році?

Законодавство про доступ до публічної інформації в Україні існує з 2011 року. Загалом воно є надзвичайно хорошим та працюючим. Однак активно цим надбанням громадяни розпочали користуватись значно пізніше. Десь опісля Революції гідності. Тоді й активно розпочала формуватись практика розгляду інформаційних запитів розпорядників, а Пленум Вищого адміністративного суду України для забезпечення однакового застосування адміністративними судами положень законодавства про доступ до публічної інформації своєю постановою зафіксував практику застосування адміністративними судами законодавства про доступ до публічної інформації. Однак, як виявляється, це не зупиняє розпорядників на шляху до надання незаконних відмов запитувачам публічної інформації. В тому числі на Хмельниччині. І, як виявилось, від цього не застраховані навіть журналістів.

Рік для журналістів на Хмельниччині: недопуски, перешкоджання та напад

Наприкінці кожного року прийнято підводити підсумки. Успішні чи не зовсім. Але підсумки важливо підводити. А особливо це важливо робити на фоні наявності випадків щодо порушення прав журналістів в Україні. Порушення були, на жаль, цей рік не став винятком, як на рівні всієї країни, так і на Хмельниччині.

Судові справи на Хмельниччині та журналісти: що там нового у реєстрі судових рішень?

Після відмови у задоволенні позову про захист честі, гідності, ділової репутації та відшкодування моральної шкоди першою та апеляційної інстанціями до хмельницького телеканалухмельничанин Олексій Телегав червні 2021 рокунаправив касаційну скаргу до Касаційного суду. Останній в липні витребував справу в касаційному порядку.

Забігбордь мене, якщо зможеш: як Хмельницька ОДА пускає сотні тисяч на “секретну” зовнішню рекламу

Так, раніше ми вже розказали про те, у скільки нам обходиться піар Хмельницької міської ради, Хмельницької обласної ради та обласної державної адміністрації. Компліментарні інтерв’ю та коментарі на телебаченні, “красиві” і “правильні” замітки в газетах… В нас лишився один незакритий гештальт. Зовнішня реклама від Хмельницької ОДА. За останні 5 років на борди, сітілайти, все те, що ви бачите щодня […]

Хмельниччина увійшла в першу десятку областей за кількістю вакцинованих від COVID-19

Про це повідомляє ГО «Антикорупційний штаб». В Україні наразі вакцинували 2,17 млн осіб, що складає 5,08% населення. 

На Хмельниччині виплатили 57 мільйонів гривень потерпілим на виробництві та членам їхніх сімей

Як повідомляє управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області, протягом І півріччя профінансовано 56755,9 тис. грн страхових виплат потерпілим та членам їх сімей. Вагому частку (82,6 % від загальної суми) складають щомісячні страхові виплати в разі часткової або повної втрати працездатності, що компенсує відповідну частину отриманого заробітку потерпілого. Сума зазначених виплат склала 46891 тис. гривень. Щомісячні страхові виплати особам, які мають право на виплати в разі втрати годувальника, профінансовано на суму 3668,8 тис. гривень.

На Хмельниччині зробили понад 100 тисяч щеплень від COVID-19

Станом на вечір 7 липня на Хмельниччині зробили понад 100 тисяч щеплень від COVID-19. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив голова облдержадміністрації Сергій Гамалій.

Під час нересту порушники завдали збитків на 123 тис. грн

Протягом нерестового періоду 2021 року порушниками завдано збитків на суму майже 123 тис. грн
У період нересту 2021 року державними інспекторами Хмельницького рибоохоронного патруля проведено 167 рибоохоронних рейдів та викрито 216 порушень природоохоронного законодавства, з яких 44 – грубі.

Популярне