Хронологія ДТП: хмельницькі водії не вміють здавати назад та обирати дистанцію руху

Фото: Патрульна поліція м. Хмельницький

Спільно із Патрульною поліцією м.Хмельницький «Новини.Хмельницький» не просто констатуватимуть факт ДТП, а й спробують проаналізувати першопричини аварії.  Матеріал підготовлений у рамках реалізації проекту “Шокова терапія” відповідно до реалізації Стратегії підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року.

За минулий тиждень від 16 до 22 липня в місті та його околицях сталось 25 ДТП. Одна з них смертельна, у якій загинула сім’я, одна дитина у госпіталізована у важкому стані. Решту аварій, на щастя, завдали лише матеріальні збитки власникам залізних коней.

Аналізуючи транспортні пригоди минулого тижня доволі очевидним є той факт, що хмельницькі водії не вміють обирати безпечну швидкість руху та безпечну дистанцію. Ці порушення зафіксовані саме у шести випадках, у чотирьох з них також патрульні складали протоколи за неуважність – водії відволікались від стеження за дорожньою обстановкою.

Так,  16 липня 2018 року 08:30 ранку на Тернопільській, 34 якраз поблизу спортивного залу, ВАЗ в’їхав у ЗАЗ.  За кермом був 26-річний хмельничанин. Хлопець не врахував дорожню обстановку, стан свого транспортного засобу, тому не зміг обрати безпечної швидкості руху і безпечну дистанцію.

Фото: Патрульна поліція м. Хмельницький

Патрульні склали на нього протокол одразу за двома пунктами порушення ПДР12.1 (Під час вибору в установлених межах безпечної швидкості руху водій повинен ураховувати дорожню обстановку, а також особливості вантажу, що перевозиться, і стан транспортного засобу, щоб мати змогу постійно контролювати його рух та безпечно керувати ним) та 13.1 (Водій залежно від швидкості руху, дорожньої обстановки, особливостей вантажу, що перевозиться, і стану транспортного засобу повинен дотримувати безпечної дистанції та безпечного інтервалу)

Надвечір 18 липня на вулиці Інститутській, водій ВАЗ в’їхав у «TOYOTA». Під час огляду патрульні склали протокол на водія ВАЗ аж за трьома пунктами порушення ПДР. Вже традиційно за недотримання безпечної швидкості та недотримання дистанції: п.12.1 (Під час вибору в установлених межах безпечної швидкості руху водій повинен ураховувати дорожню обстановку, а також особливості вантажу, що перевозиться, і стан транспортного засобу, щоб мати змогу постійно контролювати його рух та безпечно керувати ним) та п.13.1 (Водій залежно від швидкості руху, дорожньої обстановки, особливостей вантажу, що перевозиться, і стану транспортного засобу повинен дотримувати безпечної дистанції та безпечного інтервалу). Додатковим у цьому випадку став протокол за відмову пройти огляд на алкогольне сп’яніння – п. 2.5 ПДР.

Фото: Патрульна поліція м. Хмельницький

Фото: Патрульна поліція м. Хмельницький

І фактично за 20 хвилин на перехресті вулиць Вайсера та Кам’янецька не розминулись три автівки. 46-річний водій «Honda» перевищив швидкість (п.12.1)  та відволікся від дороги (п.2.3.б – бути уважним, стежити за дорожньою обстановкою, відповідно реагувати на її зміну, стежити за правильністю розміщення та кріплення вантажу, технічним станом транспортного засобу і не відволікатися від керування цим засобом у дорозі), через це допустив зіткнення ще з двома автівками – «ЗАЗ-DAEWOO» та «OPEL».

По обіді 19 липня на Кам’янецькій, 163 водій «OPEL» не врахував безпечної швидкості руху, через власну неуважність, ймовірно, аби уникнути зіткнення із автівками попереду виїхав на газон. Окрім пошкодженого автомобіля на додачу отримав від патрульних протокол одразу з двома порушеннями ПДР: п.2.3.б.ПДР (Порушення стеження за дорожньою обстановкою, реагування на її зміну, стеження за вантажем) та п.12.1.(Водій ТЗ не врахував безпечну швидкість руху)

Фото: Патрульна поліція м. Хмельницький

О 14:40 ще один «гонщик» на автівці марки «FORD» вилетів у кювет та перекинувся. На щастя, водій не отримав ушкодження, однак не минулось без протоколу за порушення п.12.1. ПДР (Водій ТЗ не врахував безпечну швидкість руху).

Фото: Патрульна поліція м. Хмельницький

Вже 20 липня зранку на вулиці Чорновола водій «OPEL» не розрахував безпечну дистанцію (п.13.1) та в’їхав у  «TOYOTA».

Фото: Патрульна поліція м. Хмельницький

Фото: Патрульна поліція м. Хмельницький

Поблизу парка Франка водій на  «VOLKSWAGEN» не дотримався безпечної дистанції руху і в’їхав у «TOYOTA», зо що і отримав протокол від патрульної поліції.

Фото: Патрульна поліція м. Хмельницький

А ось вже на Вінницькому шосе, у цей ж день водій «BMW» досить безтурботно керував автівкою, не слідкував за дорогою за швидкістю та дистанціями з іншими транспортними засобами. Як результат – в’їхав у  «VOLKSWAGEN». Та протоколи за порушення ПДР отримали обидва водії, одини одразу за три порушення – п.2.3.б.(Порушення стеження за дорожньою обстановкою, реагування на її зміну), п.12.1.(Водій ТЗ не врахував безпечну швидкість руху), п.13.1.( Порушення безпечної дистанції), а ось водій   «VOLKSWAGEN» за керування автівкою без документів п.2.1.ПДР.

Фото: Патрульна поліція м. Хмельницький

Як показує статистика минулого тижня, хмельницькі водії не люблять дивитись у дзеркала огляду та аналізувати ситуацію позаду автівки, коли здають назад. Тож це стало причиною ДТП у п’яти випадках.

Вранці 16 липня патрульні зафіксували нову ДТП у мікрорайоні Озерна. Так, 55-річний хмельничанин на автомобілі марки «Mazda» здавав заднім ходом і наїхав на першкоду. За свою неуважність чоловік отримав протокол за порушення п.10.9 ПДР (Під час руху транспортного засобу заднім ходом водій не повинен створювати небезпеки чи перешкод іншим учасникам руху. Для забезпечення безпеки руху він у разі потреби повинен звернутися за допомогою до інших осіб.)

Фото: Патрульна поліція м. Хмельницький

По обіді вже на вулиці Зарічанській ще один хмельничанин теж не вдало рухався заднім ходом. Автівка «OPEL»  в’їхала у «VOLKSWAGEN», що стояв позаду. 27-річний чоловік отримав протокол за порушення п.10.9 ПДР (Під час руху транспортного засобу заднім ходом водій не повинен створювати небезпеки чи перешкод іншим учасникам руху. Для забезпечення безпеки руху він у разі потреби повинен звернутися за допомогою до інших осіб.)

Фото: Патрульна поліція м. Хмельницький

Ввечері на вулиці Панаса Мирного водій «RENAULT» здавав назад і в’їхав у автомобіль «HONDA», щоб позаду. Окрім того хмельничанин, що керував «RENAULT» залишив місце пригоди. У результаті отримав одразу два протоколи – п.10.9.ПДР ( Порушення правил руху ТЗ заднім ходом) та п.2.10.а.ПДР (Залишення водіями ТЗ, ін. учасниками дорожнього руху на порушення встановлених правил)

Без пригод не буває і на парковках. Так на вулиці Подільській, 54 водій «RENAULT» здавав назад і в’їхав у MERCEDES-BENZ.

Фото: Патрульна поліція м. Хмельницький

В неділю поблизу Овочевого ринку водій «FIAT» так захопився рухом назад, що в’їхав у припаркований на іншому боці вулиці «NISSAN Juke».

Фото: Патрульна поліція м. Хмельницький

Фото: Патрульна поліція м. Хмельницький

Двічі за минулий тиждень хмельничани порушували правила пріоритету.

Ще одна потрійна ДТП сталась у цей день на вулиці Шевченка. Водій «VOLKSWAGEN» не пропустив по головній дорозі ПАЗ, і зачепив автівку марки «DAEWOO». За таку поведінку хмельничанин, який керував «VOLKSWAGEN» отримав одразу два протоколи: п.8.4.б.ПДР (Порушення вимог знаків пріоритету) та п.2.3.в.ПДР (Порушення правил користування ремнями безпеки).

Фото: Патрульна поліція м. Хмельницький

А ось вже на вулиці Гальчевського, на перехресті водій ВАЗ не пропустив по головній дорозі VAZ, і як наслідок через ігнорування правил дорожнього руху – обидві автівки теж зіштовхнулись.

Фото: Патрульна поліція м. Хмельницький

Ймовірно, через погане освітлення, двічі хмельничани заїжджали на перешкоди. Так, вночі 18 липня 35-річний водій «AUDI» на перешкоду. А 20 липня на узбіччя виїхала хмельничанка, керуючи «TOYOTA RAV 4». До нічних ДТП потрапляє і пригода на вулиці Курчатова, 65. Водій ЗАЗ на пішохідному переході наїхав на пішохода. На щастя, всі лишились цілі та неушкоджені. І навіть минулось без протоколу.

З нетверезими водіями минулого тижня була лише одна ДТП.

Ввечері на вулиці Купріна 2/4 сталось потрійне ДТП. Водій ВАЗ, трохи хильнув зайвого сів за керму, і передбачувано втратив пильність і виїхав на зустрічну смугу. У результаті лобове зіткнення між ВАЗ, «CHEVROLET» та «MERCEDES-BENZ».

Фото: Патрульна поліція м. Хмельницький

Зафіксували на дорозі лише один несправнпий транспортний засіб.

В суботу, 21 липня поблизу міста патрульні зафіксували несправну вантажівку. Водій «MERCEDES-BENZ» виїхав на узбіччя, і ледь не спричинив аварійну ситуацію на дорозі. За керування несправним транспортним засобом отримав протокол за порушення п.2.3.а.ПДР (Порушення забезпечення технічної  справності, стану і комплектності ТЗ та вантажу) та п.2.3.є.ПДР ( Порушення ПДР про заборону вчиняти дії, що мужуть пошкодити автомобільні дороги та їх складові, а також користувачам).

Фото: Патрульна поліція м. Хмельницький

Одна ДТП сталась на трасі через те, що дві автівки порушили правила обгону.

Пригода сталась на трасі. «TOYOTA» та «SKODA» рухались на зустріч один одному. Через порушення правил роз’їзду дві автівки зіштовхнулись.

Фото: Патрульна поліція м. Хмельницький

Фото: Патрульна поліція м. Хмельницький

А ще одна через невчасну зміну смуги руху.

А ось на вулиці Пілотській водій УАЗ невдало вирішив змінити смугу руху, тож у результаті зіштовхнувся із «SUZUKI», що була збоку. (п.10.1.ПДР – Ін. порушення ПДР,порушення правил перестроювання,зміни напрямку руху)

Фото: Патрульна поліція м. Хмельницький

Фото: Патрульна поліція м. Хмельницький

Патрульна поліція м.Хмельницького вкотре звертається до водії: дотримуйтесь правил дорожнього руху, бережіть своє життя та життя інших людей.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне